Deel jouw recept voor zorg voor elkaar

Creatief met ouderen en mensen met een klein budget

T Smit 29-09-2018 2 reacties

Hallo, ik geef op de donderdag middag crea in de inloop kerkelijk centrum De Clomp voor mensen die eenzaam zijn en mensen met een beperkt budget.

Het is ontzettend gezellig. En zo houden wij samen ook de ouderen, die komen, in de gaten, want er zijn ouderen met beginnende of al ver gevorderde demtie. Of die verward zijn. 

Ik hoop op deze manier ook een hele wijk bij elkaar te krijgen voor een praatje en een kopje koffie of thee, vooral om de leuke en verdrietige dingen met elkaar te kunnen delen.

Ik probeer zo met de crea van alles leuk te maken.

Maar ook om hen een kans te geven even weg te komen van achter de geraniums of van het piekeren over hun problemen.

Ik heb binnenkort echt de hulp van de gemeente nodig.

Dus hoop dat dit en deze crea uitgebouwd kan worden voor vrouwen en mannen ouderen en jongeren .

2  reacties

Ali Demper 01-10-18 om 12:22

Mooie gedachten. Zou mooi aangevuld kunnen worden door goede huishoudelijke hulp i.p.v. 2 uur snel door het huis jagen en geen tijd voor de bewoner van dat huis. Waardoor mensen die eenzaam zijn weer gezien worden en in een verzorgd huis kunnen wonen. Wie bindt de kat de bel om?? Dit is zo'n afbraakbeleid voor zowel de werkers als de bewoners.
Ali Demper

Niels (forumbeheerder) 01-10-18 om 9:55

Beste T. Smit,
Dit is ook weer een mooi initiatief. Dank je wel, daarvoor!
Je schrijft, dat je binnenkort de hulp van de gemeente nodig hebt. Je schrijft niet waarvoor je hulp nodig hebt, maar neem vooral contact met ons op, als we iets voor je kunnen betekenen.
Niels