Deel jouw recept voor vitale wijken

Intercultureel lentefeest in Zeist

Sepehr Joussefi 19-09-2018 3 reacties

Het voorstel is een intercultureel lentefeest in Zeist. De inwoners van Zeist hebben verschillende culturele en etnische achtergronden. Dat is een prachtig teken van een vitale en veelkleurige stad. Al die inwoners hebben iets gemeen met elkaar. Ze houden allemaal van de lente. De lente verbindt ons met elkaar en met de moeder aarde. De lente wordt in de meeste landen en culturen uitbundig gevierd, ook onder heel veel migranten en vluchtelingen die in Zeist wonen. Denk daarbij o.m. aan Iraniërs, Afghanen en koerden. De lente vieren we op verschillende manieren, Pasen, holi, Purim, Nowruz enzovoort. In Utrecht heb ik met een groep inwoners hetzelfde initiatief genomen en in 2016 de lente met interculturele dans, muziek, eten en modeshow in het kader van Culturele Zondagen in het Griftpark gevierd. Een groot succes. Het recept is dus kant en klaar. Durft Zeist dit ook?

3  reacties

Noor (forumbeheerder) 20-09-18 om 23:35

Beste Sepehr,

Graag gedaan. Ik ben het met je eens dat het een mooi metafoor is. Jouw idee is helder en zal worden opgenomen in het receptenboek dat op 12 oktober verschijnt. Hoe kun je deze enthousiastelingen vinden en welke rol kunnen zij op zich nemen in de organisatie van zo'n intercultureel lentefeest? Ik ben heel benieuwd hoe andere Zeistenaren hier tegenaan kijken dus voel je vrij om hierop te reageren.

Groeten Noor

Sepehr Joussefi 20-09-18 om 20:17

Beste Noor, bedankt voor de link tussen het idee van Sarah en mijn voorstel. De kruisbestuiving van ideeen leidt juist tot een vruchtbare Co-creatie en sterkere sociale cohesie. Wat ik nodig heb is een groep enthousiastelingen van verschillende culturele achtergronden en maatschappelijk betrokken instellingen die bereid zijn om de organisatie van dit festival op zich te nemen. Verder is een budget nodig voor voorstellingen, decor, kunstwerken, eten en een geschikte locatie (het liefst slot Zeist op of rond 21 maart). 21 maart is niet alleen het begin van de lente maar ook de internationale dag tegen racisme. Op die dag zijn de dag en nacht even lang, een mooi metafoor voor gelijkheid en evenwichtigheid.

Noor (forumbeheerder) 20-09-18 om 14:53

Beste Sepehr,

Bedankt voor het klant en klare recept om een intercultureel lentefeest te organiseren. Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Wat heb je nodig van de samenleving om dit ook in Zeist tot een succes te brengen?

Heb je gezien dat Sarah ook een idee heeft ingebracht om een activiteit te organiseren door en voor Zeistenaren? Wellicht kunnen jullie (en anderen) de handen ineenslaan?

Groeten Noor