Voorjaarsschoonmaakbespaartips

2896 keer bekeken 0 reacties

Heb jij ook de lentekriebels?

Heb jij ook al de lentekriebels?

De ouderen onder ons kunnen het zich nog wel herinneren: als de zon zich vroeg in de lente liet zien, werd moeder onrustig. De voorjaarsschoonmaak zat eraan te komen. Dagen lang was het huis onbewoonbaar. Alle meubels omgekeerd en kasten leeggehaald. Op Wikipedia vind je hierover een mooie beschrijving. 
 
Die voorjaarsschoonmaak is in onbruik geraakt. Maar eigenlijk was die zo gek nog niet. Nu maken we het huis iedere week oppervlakkig schoon. En dan vergeten we vaak de plekken waar we minder goed bij kunnen en die niet zo opvallen. “Wat heeft dat nu met energie besparen te maken?” zul je denken. Nou, best veel. Want apparaten die energie verbruiken en niet af en toe worden schoongemaakt, gaan doordoor meer energie verbruiken. 


Vier schoonmaaktips waarmee je energie bespaart 

Daarom deze week vier energiebesparingsvoorjaarsschoonmaaktips (5 x letterwaarde!)
 

  • Reinig de ventilatieroosters, die zorgen voor de frisse lucht van buiten. Hoe meer stof in de roosters, hoe slechter de ventilatie. En hoe slechter de ventilatie, hoe vochtiger de lucht. En vochtige lucht heeft meer energie nodig om op te warmen dan droge lucht. 
  • Reinig de roosters tussen de verwarmingsplaten met een speciale radiatorborstel. Hoe meer stof in de radiator, hoe minder goed hij zijn werk kan doen. En hoe harder je dus moet stoken om het aangenaam warm te krijgen;
  • Zie tip 11: Maak van je koelkast de achterzijde schoon. En dan vooral de ventilatieopeningen en de condensor (dat rek) aan de achterzijde. Met verstopte openingen en een vuil rooster verbruikt je apparaat meer stroom;
  • Ontkalk je waterkoker.In de loop der tijd ontstaat er witte kalkaanslag. En die aanslag zorgt ervoor dat je koker meer stroom nodig heeft.  

 
Met deze tips bespaar je niet alleen energie. Je zorgt ook voor een gezonder binnenklimaat. 
 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen