Welkom op “Ruimte in Zeist”.

Een platform waar vraag en aanbod van ruimte samenkomt.

Inwoners, buurtverenigingen of belangengroepen nemen regelmatig het initiatief om iets te organiseren. Zoals huiswerkbegeleiding in een specifieke buurt, of activiteiten gericht op het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen. Of een weggeefwinkel waar inwoners gebruikte goederen kunnen brengen en ophalen.

De gemeente Zeist hecht veel waarde aan initiatieven die door en voor inwoners georganiseerd worden. Maar niet alle initiatieven slagen. Dat ligt dikwijls een het gebrek aan een plek om het initiatief te realiseren. Ruimte is er genoeg, maar welke ruimte is beschikbaar? De gemeente Zeist heeft dit platform ontwikkeld om inzicht te bieden in beschikbare ruimtes. Hierdoor neemt de succeskans van initiatieven toe en worden ruimtes beter benut. 

Wanneer is dit platform nuttig voor u?

Als u een initiatief heeft, en op zoek bent naar ruimte, dan kunt u op dit platform zoeken naar beschikbare ruimte die past bij uw initiatief. Als u ruimte beschikbaar heeft, dan kunt u die ruimte aanbieden, en dat levert inkomsten op. Daarnaast draagt u bij aan maatschappelijke initiatieven.

Ook de gemeente Zeist stelt ruimtes beschikbaar. We hanteren voor maatschappelijke initiatieven gunstigere tarieven dan voor commerciële activiteiten. We hopen dat andere aanbieders dit voorbeeld volgen.

Hoe werkt het?

U kunt direct op zoek naar ruimte. Als u een ruimte wilt aanbieden, dan kunt u zich snel en eenvoudig registreren, en daarna zelf uw ruimte op de website plaatsen. Een match wordt gemaakt tussen initiatiefnemer en aanbieder van ruimte. Als er voor uw initiatief geen geschikte ruimte tussen staat, dan is er de mogelijkheid om uw vraag op het forum te stellen.