Zeister Knoop

Onze eigen lokale, circulaire, digitale en vooral waardevaste munt: 

De Zeister Knoop is een circulaire munt: hij blijft in Zeist circuleren. 

In deze tijd is een vitalere, gezonde en duurzame Zeister economie belangrijk en die maken we samen. Met de Zeister Knoop werken meer lokale ondernemers samen en hebben de bestedingen van jou als consument meer impact. 

Lokaal voor lokaal

Lokaal voor lokaal. En jouw besteding blijft lokaal, onder duurzame ondernemers circuleren. Telkens weer. Zo maakt jouw besteding blijvend impact. In de praktijk blijkt dat een besteding 7-10x rond gaat in één jaar. 

Wat is het verschil als je een besteding met gewone euro's doet? Die is toch ook lokaal? Dat klopt, jij betaalt lokaal. Vaak is het zo dat de volgende betaling of die daarna, al niet meer in Zeist is. Ook vaak naar de 'speculatieve markten' waar je alleen met geld geld kunt maken. De Zeister Knoop maakt onderdeel uit van een alternatief geldsysteem naast de euro, binnen de geldende wet- en regelgeving. Geheel legaal dus!

Jouw besteding in Knopen blijft in Zeist en onder ondernemers, bedrijven en instellingen rondgaan.  

Ondernemers die meedoen krijgen binnenkort een renteloos krediet. Zo kunnen ze al snel meedoen. Als particulier (consument) kun je gewoon met je Euro's Zeister Knopen aankopen. Zo maak je van jouw euro's "Euro's met een Missie" duurzaam & lokaal. 

Begin 2021 zijn er zo’n 35 bedrijven aangesloten. In deze tijden kunnen de lokale bedrijven wel extra support gebruiken. Zo nadenken over lokaal ondernemen helpt extra.

Deelnemende ondernemers onderschrijven een intentieverklaring, waarin ze aangeven op duurzame, zorgzame wijze om te gaan met mensen, de planeet/het milieu en vooruitgang. Ondernemers staan dan ook open voor opbouwende opmerkingen vanuit de samenleving om de beweging naar een duurzamer Zeist samen in te zetten. Deelnemende bedrijven omarmen het credo "Circulair geld verbindt". 

Via het platform van Circuit Nederland worden alle betalingen digitaal verwerkt. 

Meer weten over de Zeister Knoop of deelnemen? Kijk op onze site

Deelname is zonder inschrijfkosten of lidmaatschap. In plaats daarvan betaal je wel een kleine bijdrage over je saldo. Geef je je saldo snel uit, dan betaal je weinig. Laat je het staan (dus ga je op-potten) dan betaal je wat meer. Oppotten is dan ook niet de bedoeling: de Knoop moet rollen!

Overigens kun je Je knopen ook gebruiken voor aankopen bij deelnemers aan de Utrechtse euro, een vergelijkbare circulaire munt. Jouw knopen gaan dan wel Zeist uit maar blijven in de regio.

Wil je actief mee denken over de Zeister Knoop? Meld je aan!

 

 

Cookie-instellingen