Bomen-excursie Natuurpark De Brink

Anne-Marie Bergervoet 06-02-2019

Begin

17-02-2019 om 11:00

Einde

17-02-2019 om 12:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Op zondag 17 februari organiseert de Werkgroep Natuurlijk Zeist-West een wandeling in Natuurpark De Brink. Dit openbare park maakt deel uit van de Utrechtse Lustwarande en herbergt een schat aan bijzonderheden die de moeite waard zijn om kennis mee te maken.

Op zondag 17 februari organiseert de Werkgroep Natuurlijk Zeist-West een wandeling in Natuurpark De Brink. Dit openbare park maakt deel uit van de Utrechtse Lustwarande en herbergt een schat aan bijzonderheden die de moeite waard zijn om kennis mee te maken. De wandeling begint om 11.00 uur bij de ingang van park De Brink aan de Kroostweg (net voorbij de ingang van de kinderboerderij) en duurt ongeveer anderhalf uur. Deelname is gratis.

 

De excursie op 17 februari gaat over de Lustwarandeperiode. Het huis en bijbehorend park stammen uit de periode rond 1856. We gaan tijdens de wandeling in op de beleving van deze mooie landschapstuin. Aan het natuurpark ligt een knap uitgedacht tuinontwerp ten grondslag. De architecten stelden zich ten doel de wandelaar een afwisselend landschap te presenteren met een grote variatie aan sfeer en kleur. Tijdens de excursie krijgen bezoekers een toelichting en wordt duidelijk hoe deze effecten werden bereikt. Met behulp van kopieën van tuinkaarten uit 1906 en 1922 wordt een link gelegd tussen het verleden en het heden. Hoe het bedoeld was en hoe het nu is: tot op de dag van vandaag is Natuurpark De Brink een juweeltje waar veel te zien en te genieten valt.

De Werkgroep Natuurlijk Zeist-West organiseert vaker thema-excursies in Natuurpark De Brink, een uniek openbaar park in Zeist met veel bijzondere waarden. Het park ligt aan de Utrechtseweg in Zeist. Meer informatie over de activiteiten van de werkgroep is te vinden op www.natuurlijkzeist-west.nl.

Cookie-instellingen