Workshop wormcomposteren en Bokashi

Marlou Bours 23-09-2019

Begin

16-11-2019 om 14:00

Einde

16-11-2019 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Prins Bernhardlaan 3 Zeist

Door te composteren doe je eigenlijk wat de natuur altijd al gedaan heeft: de natuurlijke kringloop zijn gang laten gaan. Tijdens deze workshop leer je alles over wormcomposteren en de Bokashi-methode.

Bokashi is het Japanse woord voor “goed gefermenteerd organisch materiaal”. Het is een manier om je organische resten om te zetten tot een zeer rijke bodemverbeteraar. Bokashi is het resultaat van een eeuwenoude techniek: fermentatie. Rotting en stank krijgen in dit proces geen schijn van kans. In ruil krijg je goede voeding voor het bodemleven.

Ook als je alleen maar een balkon of klein stadstuintje heb kun je eenvoudig en geurloos met een wormenhotel of wormenbak composteren. Zowel binnen als buiten. Compostwormen eten ongekookte groente en fruitresten. Afgewisseld met laagjes karton, zaagsel of dode bladeren. Compostwormen versnellen het composteerproces en verbeteren bovendien meteen de kwaliteit van je compost.

De workshop wordt gegeven door Charlotte Verhoeve van De Moestuin Juf. Ze geeft workshops en cursussen op het gebied van moestuinieren, natuur en gezonde voeding aan kinderen en volwassenen. Meer informatie: www.demoestuinjuf.nl

De workshop vindt plaats bij De Boswerf, Prins Bernhardlaan 3 in Zeist. Fijn als je op de fiets komt. Check de contactpagina/ routeplanner voor als je er niet eerder bent geweest.

Aanmelden (verplicht) via www.Boswerf.nl Ga naar activiteiten.

let op: deelnemers uit de Gemeente Zeist hebben voorrang bij aanmelding.

Cookie-instellingen