Nationale Zaaidag

Hans Snel 04-02-2020

Begin

22-04-2020 om 10:00

Einde

22-04-2020 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

The Pollinators roepen heel Nederland op om op 22 april mee te zaaien voor de bijen. Op verschillende uitdeelpunten in het land kan iedereen voor én tijdens de Nationale Zaaidag biologisch bloemzaad ophalen.

Zie ook de nieuwsberichten hierover, met adressen waar je bloemzaad kunt krijgen:

Van de website van de Pollinators

Extra zaaien: broodnodig voor bestuivers

Zonder bestuivers zou ons menu heel wat minder kleurrijk en voedzaam zijn. Meer dan 70% van wat er dagelijks op ons bord ligt heeft bestuiving door insecten nodig. Om hun belangrijke werk te kunnen doen, hebben bestuivers voldoende stuifmeel en nectar nodig. Helaas is de situatie niet rooskleurig: grote delen van ons landschap bevatten vrijwel geen variatie aan voedsel voor insecten, en bepaalde pesticiden maken de beesten zwak. Veel biologische bloemen zaaien, zorgt voor extra krachtvoer. Een goede reden voor The Pollinators om kilo’s zaad uit te delen.

Haak aan bij een van de zaai-acties

In het weekend van de Nationale Zaaidag zijn er veel verschillende acties gaande bij Pollinators-initiatieven door het hele land. Iedere zaai-actie is anders, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: er wordt gezaaid met positieve energie. Als je meedoet ben je achteraf niet alleen een ervaring rijker, je krijgt ook zaden mee om je eigen buurt op te fleuren. Het is namelijk de bedoeling dat je ook na deze dag nog aan bijen en andere bestuivers denkt. Op de Facebookpagina van de Pollinators verschijnen de komende maand alle zaai-acties waaraan je mee kan doen.

Geen actie in de buurt? Haal gratis zaad op!

Woon je op een plek waar nog geen evenement op de kaart staat? Zoek een mooi stukje grond uit en haal gratis biologische bloemzaden bij een van de uitdeelpunten! Op de website van Nudge vind je een speciale Voedselbank voor Bijen pagina. Hier staat een overzicht van locaties waar je -in de week voor de Nationale Zaaidag- bijenvoedsel op kan halen. Je krijgt er een zaai-instructie bij, zodat je precies weet wat je moet doen.

Cookie-instellingen