Gratis thuisvertoning van de film Story of Plastic

Hans Snel 13-05-2020

Begin

14-05-2020 om 08:00

Einde

28-05-2020 om 18:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De werkgroep Afval 0.0 biedt je de mogelijkheid om de film The Story of Plastic thuis gratis te bekijken. Bovendien kun je deelnemen aan de online nabespreking op donderdag 28 mei van 20:00 tot 21:30 uur, onder leiding van moderator Job Boot.

De Story of Plastic uit 2019 laat de keerzijde zien van de westerse manier van leven en consumeren. Op een confronterende manier brengt de film in beeld wat wereldwijd het effect is op de gezondheid van onze planeet en op de mensen die er wonen. Deze film bied je inzicht in de achterkant van onze consumptiemaatschappij, en verandert voorgoed hoe je daarover denkt.

Het startpunt is de ontdekking van plastic vanaf 1930. De film start met fascinerende beelden over hoe in de jaren 30 werd gekeken werd naar dit materiaal met onbegrensde mogelijkheden. Deze beelden worden afgewisseld met beelden van de dramatische gevolgen als er op grote schaal plastic gemaakt, vaak eenmalig gebruikt en weggegooid wordt. Deze film verandert waarschijnlijk je blik op recycling voorgoed. Veel westerse landen exporteren namelijk plasticafval van lage kwaliteit naar arme landen. In de praktijk proberen arme gezinnen een inkomen uit verdere recycling te halen, maar met grote gevolgen voor hun gezondheid en welzijn. De plasticcrisis is een groot probleem met steeds groeiende gevolgen. Daarom is het nodig dat we onze leefstijl onder de loep nemen en minder afval gaan produceren.

Kijk voor een voorproefje van de film op www.storyofplastic.org

De film Story of Plastic is een productie van het Story of Stuff Project, een Amerikaanse milieuorganisatie die met films mensen bewust wil maken van de gevolgen van onze consumptie voor de aarde. www.storyofstuff.org

Wil je deze film gratis thuis bekijken, stuur dan een e-mailbericht met naam en woonplaats naar info@samenduurzaamzeist.nl. Geef daarin ook aan of je de online nabespreking op 28 mei wilt bijwonen. Na aanmelding ontvang je een link naar de film en naar de online nabespreking. 

Cookie-instellingen