Online bijeenkomst: maak van jouw tuin een stukje Nationaal Park Heuvelrug

Hans Snel 14-11-2020

Begin

25-11-2020 om 20:00

Einde

25-11-2020 om 21:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online (je ontvangt de link na aanmelding)

Je woont in gemeente Baarn, Zeist, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal of Rhenen? En je wilt van jouw tuin een stukje Nationaal Park maken? Dan is het belangrijk dat de dieren en insecten van het park een thuis krijgen in jouw tuin!

Kars Veling (De Vlinderstichting)  en Sonne Copijn (St. Bee Foundation) zijn echte experts op dit gebied en vertellen je er alles over tijdens de derde online Bewonersavond op 25 november van 20:00 tot 21:30 uur.

Meer dieren en insecten in je tuin, dat willen de meeste mensen wel. Ze zijn kleurrijk en je wordt er vrolijk van. Zo heeft een tuin vol vlinders vaak veel meer insecten, want vlinders houden van variatie en daarvan zijn heel veel andere soorten ook afhankelijk. Het is makkelijk om van je tuin een kroeg te maken. Zet een vlinderstruik neer en vlinders komen binnen, drinken wat en vertrekken weer. Dat is nuttig, want door de nectar kunnen ze vliegen en zich voortplanten. Maar veel mooier is het natuurlijk als je tuin niet alleen kroeg, maar ook thuis is voor insecten. Kars Veling is projectleider bij De Vlinderstichting en allround bioloog, en vertelt hoe je dit kunt bereiken.  

Met Heuvelrugplanten kun je een thuis creëren voor dieren en insecten. En wie kan dat beter uitleggen dan Sonne Copijn van de Bee Foundation. Ze vertelt op welke manier Heuvelrugplanten bijdragen aan het leven van de wilde bijNatuurlijk is er alle gelegenheid om je eigen vragen te stellen aan Kars en Sonne. Het belooft een leuke en leerzame avond te worden! 

De avond wordt geopend door Engbert Stroobosscher, wethouder van de gemeente Veenendaal.

Aanmelden & vragen

Voor deze bewonersavond hoef je de deur niet uit. Hij vindt namelijk volledig online plaats via Zoom. Het is wél nodig om je vooraf aan te melden. Er is beperkt plaats, dus wacht niet te lang! Aanmelden kan via: bit.ly/heuvelrugtuin3

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Alies van den Berg (NMU) via a.vanden.berg@nmu.nl of telefoonnummer 06 3808 0972. 

 

Cookie-instellingen