Film "The biggest little farm": online vertoning en nabespreking

Hans Snel 21-11-2020

Begin

09-12-2020 om 19:30

Einde

09-12-2020 om 22:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online (je ontvangt de link na aanmelding)

The Biggest Little Farm toont een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van de zoektocht naar harmonie tussen mens en natuur, die adembenemend gefilmd is en bol staat van de kleurige karakters, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend.

Het begon allemaal met een belofte aan hun hond Todd… In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. Het uitgedroogde land wordt volgens een ingenieus systeem verbouwd en met de komst van eenden, kippen en het hartveroverende varken Emma, wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt. Last van luizen? Dat los je zonder bestrijdingsmiddelen op met lieveheersbeestjes. Worden de bomen kaalgevreten door slakken? Geen probleem, slakken zijn het favoriete hapje van de eend. Elk beestje of plantje heeft zijn doel in de natuurlijke orde.

Programma

We kijken de film gezamenlijk via ZOOM, iedereen vanuit zijn eigen thuisomgeving. De vertoning begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. We bespreken de film aansluitend na in kleine groepjes na. Alles is dus online en Corona-proof!

Popcorn

Voor deze avond zorgen wij voor biologisch pofmais voor popcorn tijdens de film (geproduceerd door Nieuwe Graanschuur  Amersfoort) op jouw huisadres daarom vragen we je je adres achter te  laten, dan sturen we het toe. Uiteraard versturen we het plasticvrij in verantwoord geproduceerd papieren zakje en envelop!

Kosten en aanmelden

De kosten voor een kaartje bedragen € 7,50 per kaartje inclusief Popcorn (inclusief ticketkosten en BTW). De verkoop van kaartjes verloopt via CustomerView. Wees er snel bij, want we hebben ruimte voor maximaal 100 deelnemers: 

>>  KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN << 

Over Goedvolk

De screening met nabespreking is een initiatief van de werkgroep FoodVolk! van burgerinitiatief Goedvolk. GoedVolk is een initiatief van inwoners van onze buurgemeente Utrechtse Heuvelrug. Zij willen een positieve bijdrage leveren aan de duurzaamheid van de regio. Door de aanwezige talenten te mobiliseren en in te zetten voor thema’s die leven en van belang zijn voor de samenleving. Iedereen is GoedVolk!. Foodvolk richt zich op de ontsluiting van duurzaam en lokaal geproduceerde voeding op de Utrechtse Heuvelrug.

Meer weten? Lees ook: 'Werkgroep GoedVolk wil duurzaam en lokaal voedsel'. 

Cookie-instellingen