Duurzaam Café over je regenpijp afkoppelen

Willy Douma 21-01-2021

Begin

24-03-2021 om 20:00

Einde

24-03-2021 om 21:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

In de klimaatbestendige weken vindt er wederom een Duurzaam Café plaats. In een Duurzaam Café hebben we gelegenheid om met elkaar te praten over allerlei onderwerpen die met duurzaamheid in de brede zin te maken hebben. Dat doen we elke derde woensdag van de maand.

In maart is het Duurzame Café i.v.m. de verkiezingen op 24 maart, de 4e woensdag van de maand. Als corona het weer toestaat zullen we dat met koffie, thee of een ander drankje in levende lijve doen. Vooralsnog doen we het online.

Op 24 maart gaat het Duurzame Café over het afkoppelen van regenpijpen. Het regenwater wordt nu vaak nog afgevoerd in het riool en dat is zonde! Het is zoveel beter voor de omgeving om het water gewoon in je tuin te laten afvloeien of in een regenton op te vangen. Maar hoe doe je dat? Kan het wel bij jouw huis? Waar moet je op letten? We hopen dat deze avond inspiratie oplevert en antwoord geeft op veel van jullie vragen.

Johan Varkevisser, actief bij Mijn Groene Huis, is bereid deze avond in te leiden en zijn kennis over dit onderwerp te delen. Na gelegenheid tot vragen aan hem, zal Willem Goris, een inwoner van de gemeente met ervaring met het afkoppelen van regenpijpen, zijn ervaring delen. Ook daarna is er gelegenheid tot vragen.

Het Duurzame Café vindt steeds op de derde woensdag van de maand plaats vanaf 20.00 uur tot uiterlijk 21.30 uur. Maar zoals in een echt café, mocht je niet zo lang kunnen of willen, dan kan je het ook korter bijwonen.
Heb je interesse, meld je dan aan via info@samenduurzaamzeist.nl, zodat je kort van tevoren de link ontvangt voor het online Duurzame Café. Informeer graag ook buurtgenoten (bijv via buurtappgroep), vrienden, kennissen en familie in de gemeente Zeist en geef er aandacht aan op social media. Iedereen is welkom. Als je zelf onderwerpen hebt die je interessant vindt voor ons Duurzaam Café, laat het ons dan via hetzelfde e-mailadres weten. 

Wij zien uit naar interessante en inspirerende avonden en hopen je 24 maart a.s. te zien en te spreken.

Willy Douma en Martine Speekenbrink namens het
Activatieteam van Samen Duurzaam Zeist 

Cookie-instellingen