Duurzaam Café over Energiebesparing in huis: kleine maatregelen en nieuwe gewoontes

Willy Douma 21-01-2021

Begin

17-11-2021 om 20:00

Einde

17-11-2021 om 21:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Iedere derde woensdag van de maand agendeert Samen Duurzaam Zeist een nieuw onderwerp in het Duurzame Café! Met een inleider, een vragenronde en een nagesprek. De avond is bedoeld voor inwoners van Zeist die graag eens iets meer willen weten over dit onderwerp en inspiratie zoeken.

Dit is het eerste Duurzame Café dat we in de bibliotheek gaan organiseren! We kunnen elkaar weer ontmoeten, worden verwelkomt met een kopje koffie of thee en kunnen eventueel nog wat napraten. 

Op 17 november duikt het Duurzame Café dieper in de wereld van energiebesparing in huis. Je denkt dan wellicht aan isolatie van je huis of het installeren van zonnepanelen. Maar wist je dat je met kleine maatregelen en nieuwe gewoontes ook heel veel energie kunt besparen? Daar gaat deze avond over. Helpt het afstellen van de cv of het aanbrengen van radiatorfolie en hoe doe ik dat dan? Wat helpt het meest? En ook praten we over onze gewoontes. Wat kunnen we eenvoudig veranderen? Wat houdt ons eigenlijk tegen? Waarom is het soms zo moeilijk? Tips en tricks van ervaringsdeskundigen!

Hans Snel van Mijn Groene Huis kan ons van alles over zulke kleine maatregelen en nieuwe gewoontes vertellen. Hij stimuleert je om iets op te pakken, maar heeft ook oog voor de drempels die er zijn. Kan hij je over de streep trekken ondanks je twijfels? Lees alvast het gesprek met hem in de Nieuwsbode

Er is alle gelegenheid tot vragen stellen. We hopen dat deze avond inspiratie oplevert en antwoord geeft op veel van jullie vragen.

Het Duurzame Café vindt steeds op de derde woensdag van de maand plaats vanaf 20.00 uur tot uiterlijk 21.30 uur. Het café van november vindt voor het eerst plaats in de Bibliotheek, Markt 1, Zeist.

We berichten aanmelders als we toch online gaan vanwege de coronarichtlijnen.

Heb je interesse, meld je dan aan via info@samenduurzaamzeist.nl,. Informeer graag ook buurtgenoten (bijv. via je buurtapp groep), vrienden, kennissen en familie in de gemeente Zeist en geef er aandacht aan op social media. Iedereen is welkom. Als je zelf onderwerpen hebt die je interessant vindt voor een volgend Duurzaam Café, laat het ons dan via hetzelfde e-mailadres weten. Mocht je nog vragen hebben, bel dan Willy Douma 0629233089

Wij zien uit naar interessante en inspirerende avonden en hopen je 17 november 20:00 uur a.s. te zien en te spreken in de Bibliotheek.

Willy Douma, Suzanne van der Marel en Martine Speekenbrink namens Samen Duurzaam Zeist 

Samen Duurzaam Zeist (SDZ) is een beweging waarin inwoners en ondernemers, ondersteund door de gemeente Zeist, samenwerken aan een groen, gezond en duurzaam Zeist. Dit gebeurt via acties die worden uitgevoerd door inwoners en ondernemers zelf, al dan niet samen met de gemeente. We richten ons daarbij o.m. op natuur, klimaat, bodem, water, geluid, luchtkwaliteit, licht, geur, afvalvermindering, energiebesparing en -opwekking en hergebruik van materialen.

Cookie-instellingen