Meet de waterkwaliteit in Zeist. Meet je mee?

Communicatie SDZ (MS) 22-03-2021

Begin

12-04-2021 om 19:45

Einde

12-04-2021 om 21:45

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Op maandagavond 12 april vindt er een online informatie-bijeenkomst plaats voor het project Meet de waterkwaliteit in Zeist.

Voor de aanmelding gebruiken we een interactieve kaart op de website. Op deze kaart wordt inzichtelijk op welke locaties deelnemers nog kunnen meten. De deelnemers kunnen zelf via deze interactieve kaart zich inschrijven op een meetpunt. Mochten je heel graag een alternatieve meetlocatie willen dan kunnen we dat middels een e-mail naar de gemeente sturen en in overleg met HDSR wordt het meetpunt op de site toegevoegd.
NB Op dit moment zijn er al zo’n 20 inwoners uit Zeist die meedoen en hun vaste meetpunt hebben; zij hebben een mail gekregen met de vraag of zij ook dit jaar weer meedoen en als zij mee blijven doen houden ze uiteraard hun vaste plek.  

Meting en verwerking

De meting zelf bestaat uit een korte maandelijkse scan van de watergang en de oever. Hierbij kijken de deelnemers naar de volgende aspecten:

  • Doorzicht
  • Slibdikte
  • Stroomsnelheid
  • Belevingskenmerken
  • Kroosbedekking
  • Plantensoorten
  • Plantenbedekking: % onderwater, drijvende en oeverplanten

Ook wordt er gevraagd naar de meta-data zoals datum, tijd en weersomstandigheden omdat deze van invloed kunnen zijn op de beleving.

Doe je ook mee?

Stuur een e-mail naar hanna@samenduurzaamzeist.nl en je ontvangt een link naar de website en een uitnodiging voor de online startbijeenkomst en je ontvangt de startpresentatie ook per email.

Lees hier meer informatie over het project Meet de waterkwaliteit in Zeist

 

Cookie-instellingen