Lezing 'Wolven in Nederland' door Glenn Lelieveld

Marlou Bours 22-04-2021

Begin

11-05-2021 om 15:00

Einde

11-05-2021 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Op dinsdag 11 mei geeft Glenn Lelieveld een (online) lezing over de terugkeer van wolven in Nederland. Hoe gaan wij om met de komst van de wolf? Zijn wolven gevaarlijk voor mensen? Wat betekent de komst van de wolf voor boeren? Is er in Nederland genoeg ruimte voor wolven?

Waar komen ‘onze’ wolven vandaan? Waar kunnen ze terecht? Wat eten ze en wat doet het met de natuur?” Hoe kunnen we conflictarm samenleven?  “Om er voor te zorgen dat eventuele schade beperkt blijft en wolven niet alleen welkom zijn in de natuur, maar ook in de hoofden en harten van mensen in Nederland, moeten we de mythes en sprookjes van waarheid onderscheiden”, aldus Glenn. “Ook voorlichting is erg belangrijk, bijvoorbeeld over hoe boeren hun vee kunnen beschermen.” 
Dat het herkennen van een wolf in de natuur nog niet zo eenvoudig is, laat hij zien met een mini-cursus 'wolf herkennen'. Ook wordt een andere nieuwe carnivoor voor Nederland bekender gemaakt, namelijk het neefje van de wolf: de goudjakhals. 

Glenn Lelieveld is vrijwel dagelijks bezig met het ‘dossier wolf’ als coördinator van het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging. Na zijn master heeft hij zich o.a. toegelegd op het geven van lezingen, hij is coördinator van een vrijwilligersgroep, organiseert symposia en volgt wolven in het veld met camera vallen o.a. bij de Duitse grens. 

Groene lezingen
Dit is de tweede lezing in een reeks van vier die Idea Bibliotheek Zeist in 2021 organiseert in samenwerking met de lokale natuur- en milieuorganisaties (Stichting Milieuzorg Zeist, KNNV, team NDC van de Omgevingsdienst regio Utrecht) en de Algemene Seniorenvereniging Zeist (ASZ). 
Deelname is gratis. Meld je aan via www.boswerf.nl Kijk bij ‘activiteiten’. Daarna ontvang je per mail een link naar de online lezing.

Cookie-instellingen