Kick-off Plastic Free July met Elisah Pals van Zero Waste Nederland

Marlou Bours 05-06-2021

Begin

24-06-2021 om 20:00

Einde

24-06-2021 om 21:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

In de maand juli wil de werkgroep Afval 0.0 zoveel mogelijk inwoners bewegen om mee te doen met Plastic Free July. Op donderdag 24 juni vindt de kick-off plaats tijdens een Webinar met gastspreekster Elisah Pals van Zero Waste Nederland. We hopen dat ze veel inwoners zal inspireren om mee te doen.

Tijdens het Webinar deelt ze haar eigen ervaringen, vertelt ze waar je op moet letten en geeft ze praktische informatie over de zero waste lifestyle. Plastic minderen kan gelukkig gewoon in kleine stappen. Er is natuurlijk ook ruimte om vragen te stellen en je ervaringen uit te wisselen. Het Webinar (online) start om 20:00 uur.

Elisah Pals
Tijdens een vakantie in Colombia voelde ze, toen ze op, wat in eerste instantie een ongerept strand leek, in plaats van het fijne zand, aangespoeld plastic tussen haar tenen. Dit afval was niet afkomstig van het land zelf, maar was van heinde en ver meegenomen door de zee. Op dat moment realiseerde ze zich, dat dit een probleem is van ons allemaal dat we samen moeten oplossen. Weer thuis richtte ze Zero Waste Nederland op, dat inmiddels drie jaar bestaat. Met Zero Waste Nederland geeft Elisah consumenten en bedrijven tips en advies over hoe ze hun afvalstromen kunnen verkleinen en hun plastic gebruik op een makkelijke en leuke manier kunnen verminderen.

Wat is Plastic Free July?
Een klein lokaal initiatief in Australië om in de maand juli plasticvrij te leven, is in tien jaar uitgegroeid tot een wereldwijde beweging waaraan meer dan 326 miljoen mensen wereldwijd deelnemen. Het aantal deelnemers verdubbelt elk jaar. Van de deelnemers gebruikt 90% daadwerkelijk blijvend minder plastic.

We nodigen je uit om de Zeister campagne via Facebook en Instagram te volgen en mee te doen.  Elke week besteden we aandacht aan een ander thema, van plastic minderen in de keuken en de badkamer tot minder plastic gebruik onderweg, en ook plastic in kleding en microplastics komen aan bod. Je krijgt opdrachten en veel leuke tips en informatie en we hopen dat je jouw eigen tips, ervaringen (goede en slechte) met ons deelt.  En lees ook vier weken de ervaringen met plastic minderen van een aantal (bekende) Zeistenaren in de Nieuwsbode. Ook worden er workshops gegeven bij De Boswerf over het maken van je eigen verzorging- en schoonmaakproducten. 

Zoom Link Webinar: https://bit.ly/3wXprGw
 

Cookie-instellingen