Duurzaam Café over duurzame voornemens: repareer mee!

Willy Douma 29-11-2021

Begin

19-01-2022 om 20:00

Einde

19-01-2022 om 21:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

We starten het nieuwe jaar meestal met goede voornemens. Op 19 januari willen we het tijdens het Duurzame Café graag hebben over dúúrzame voornemens.

Eén van de voornemens die mensen hebben als zij duurzamer willen leven, is: “Al die spullen!! – dat ga ik dit jaar anders doen, duurzamer doen”. 'Ont-spullen' is dan vaak het eerste wat opkomt. Of 'tweedehands spullen kopen'. Een andere mogelijkheid is het repareren van spullen, zodat je ze kunt hergebruiken. Tijdens het café komen vragen aan bod als: waarom is het duurzaam omgaan met spullen zo belangrijk? Welke spullen kunnen we gemakkelijk repareren? Hoe kan je dat het beste aanpakken? We laten zien waar dat kan, zodat je zelf kunt leren hoe je spullen repareert. En bij reparaties in of rondom je huis, hoe kun je dat zo duurzaam mogeljik doen?

Tetske Haalboom (Repaircafe) is de contactpersoon voor het Repair Café in Zeist. Zij gaat ons alles vertellen over het reilen en zeilen van het Repaircafé. Wat nemen bezoekers mee en kan dat wel gerepareerd worden? In het Repair Café ga je samen met deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Je kunt ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen.
Martijn Ebbinge (Deklusbakfiets) is eigenaar van de Klusbakfiets. Martijn merkte dat elk huis een lijst heeft met klussen die lang blijven liggen. Soms kom je er gewoonweg niet aan toe of het is net die ene klus waar je niet zo handig in bent. We kennen het allemaal en dat is precies de reden dat de Klusbakfiets bestaat. De Klusbakfiets fietst en klust ook nog eens duurzaam. Op de bakfiets verbranden ze geen diesel of benzine, alleen calorieën. Waar mogelijk werken ze met milieuvriendelijke producten. 

Er is alle gelegenheid tot vragen stellen en ervaringen uitwisselen. We hopen dat deze avond inspiratie oplevert en antwoord geeft op veel van jullie vragen. Én dat het jullie inspireert om in 2022 minder spullen weg te gooien.

Het Duurzame Café vindt steeds op de derde woensdag van de maand plaats vanaf 20.00 uur tot uiterlijk 21.30 uur. Als Corona het toe laat doen we dat live in de bibliotheek. Op 19 januari 2022 is het café online.  

Heb je interesse, meld je dan aan via info@samenduurzaamzeist.nl, zodat je kort van tevoren de link ontvangt voor het online Duurzame Café.

Informeer graag ook buurtgenoten (bijv via je buurtapp groep), vrienden, kennissen en familie in de gemeente Zeist en geef er aandacht aan op social media. Iedereen is welkom. Als je zelf onderwerpen hebt die je interessant vindt voor een volgend Duurzaam Café, laat het ons dan via hetzelfde e-mailadres weten. Wij zien uit naar interessante en inspirerende avonden en hopen je 19 januari a.s. om 20:00 uur te zien en te spreken. 

Willy Douma, Suzanne van der Marel, Martine Speekenbrink en Eva Huppes,
Duurzaam Café Team van Samen Duurzaam Zeist

Cookie-instellingen