Duurzaam Café over duurzame kleding

Willy Douma 29-11-2021

Begin

15-06-2022 om 20:00

Einde

15-06-2022 om 21:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Bibliotheek Idea, Markt 1, 3701 JZ Zeist

Iedere derde woensdag van de maand agendeert Samen Duurzaam Zeist een nieuw onderwerp in het Duurzame Café! Met een inleider en een vragenronde. De avond is bedoeld voor inwoners van Zeist die graag eens iets meer willen weten over dit onderwerp en inspiratie zoeken.

Anne-Marij Dalenoord heeft jaren als inkoopster in de kledingindustrie gewerkt. Vanwege de minder mooie kanten van deze wereld heeft ze het roer omgegooid en houdt ze zich bezig met bewuste kledingkeuzes. Op woensdag 15 juni verzorgt Anne-Marij het Duurzaam Café over duurzame kleding. Ingeborg Barendse van Samen Duurzaam Zeist sprak met haar.

Als inkoopster kende Anne-Marij de branche van binnen en buiten, de mooie en minder mooie kanten. “Kleding draagt bij aan een persoonlijke uitstraling en prettig gevoel. Dat is de mooie kant van kleding.  Er is helaas ook een andere kant. Met elkaar kopen we steeds meer kleding. Dit komt o.a. door het grote aanbod tegen een hele lage prijs, terwijl de productie van goedkope kleding veel grondstoffen en arbeid kost.

Dit voelde niet goed voor Anne-Marij en daarom gooide ze het roer om. In haar studio verzorgt ze workshops, vriendinnenavonden en verkoopt ze hoogwaardige tweedehands dameskleding. Bij alle activiteiten staat centraal hoe je duurzaam met je kleding om kan gaan. “En dat hoeft helemaal niet oubollig te zijn. Ik wil laten zien hoe leuk het kan zijn. Het vinden van je persoonlijke stijl staat centraal. Want zodra je dat helder hebt, koop je alleen kleding waar je echt blij van wordt.”

Er zijn allerlei mogelijkheden om duurzaam met je kleding om te gaan: repareer je kleding, maak er iets anders van, verkoop het of geef het weg.  Ook kan je deelnemen aan een kledingruiltas of struinen bij de kringloop of bij Anne-Marij in haar kledingstudio, waar je kleding kunt kopen en verkopen.

“Gelukkig gaan er steeds meer mensen bewust met hun kleding om. Hopelijk wordt tweedehands kleding dragen en je oude kleding repareren de norm. En vergeet niet, het meest duurzame kledingstuk is het kledingstuk dat je graag en veel draagt,” aldus Anne-Marij.

Kijk voor meer informatie op de website https://www.anne-marij.nl/ of op Instagram @annemarij.nl_personal_stylist.

Wil je meer tips en inzichten van Anne-Marij over bewust omgaan met kleding? Kom naar het Duurzaam Café op 15 juni 20 uur in bibliotheek Idea, Markt 1. Aanmelden is niet meer nodig.

Cookie-instellingen