Bijenwandeling op Natuurpark de Brink

Hans Snel 19-08-2022

Begin

28-08-2022 om 14:00

Einde

28-08-2022 om 15:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Natuurpark de Brink, aan de Kroostweg, tegenover de middeleeuwse brink

Kom naar de bijenwandeling in Natuurpark De Brink op zondagmiddag 28 augustus 2022 en kom stap voor stap meer te weten over de wilde bijen. De wandeling start om 14.00 uur bij de ingang van het park aan de Kroostweg tegenover de Middeleeuwse Brink en duurt ongeveer een uur.

Op zoek naar wilde bijen en hun voedsel

Tijdens het wandelen door het park kijken we wat er in het Brinkpark te vinden is voor de verschillende soorten bijen. We lopen langs de vijver, over een bospad, langs de kwelsloot, over het dijkje, staan bij het moerassige gebied en lopen langs de berm terug. U krijgt informatie over welke bloemen en struiken voedsel opleveren voor wilde bijen en waar ze hun nestje maken. Als het weer een beetje mee zit, kunnen we verschillende wilde bijen zien.

Tips

Na de wandeling heeft u gelijk ook tips om uw eigen tuin of balkon bij-vriendelijker te maken. Wilde bijen hebben het moeilijk en ze kunnen wat hulp goed gebruiken.

Tijd en plaats

De wandeling start om 14.00 uur bij de ingang van het park aan de Kroostweg tegenover de Middeleeuwse Brink. Het ijzeren hek geeft toegang tot het park. De wandeling duurt ongeveer een uur. Bij slecht weer wordt de wandeling uitgesteld.

Meer info en aanmelden

Voor de wandeling op 28 augustus is opgave nodig bij Truus Kortenhorst: t.kortenhorst@planet.nl.

De wandeling is ook online te vinden, met veel informatie er bij. Scan hiervoor de qr-code op een van de borden in het park of kijk op de website van Zeist Zoemt Duurzaam onder Bijenwandeling.

Cookie-instellingen