Informatiebijeenkomst 4e Aanvliegroute Schiphol

Bas Duijkers 02-05-2023

Begin

22-05-2023 om 19:30

Einde

22-05-2023 om 21:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Gemeentehuis Zeist, Het Rond 1, Zeist

De overheid heeft plannen om een nieuwe lage aanvliegroute voor Schiphol via de provincie Utrecht te laten lopen. Op deze informatiebijeenkomst vertellen we u er alles over en kunt u uw vragen stellen.

Nieuwe lage aanvliegroute voor Schiphol

Heeft u al gehoord over de plannen van een lage aanvliegroute over de provincie Utrecht naar Schiphol? Deze kan over onze woonplaats en natuurgebieden heen komen, en gaat zorgen voor allerlei nadelen voor mens (veel lawaai bv), natuur en milieu.

Effecten
Mochten deze plannen door gaan, dan betekent dat:

  • circa 120 vliegtuigen per dag over onze huizen en natuur (boven op de vluchten die nu al hoger over komen);
  • elke 7-8 minuten een vliegtuig op lage hoogte met lawaai;
  • ook nachtvluchten;
  • mogelijkheden voor groei van Schiphol;
  • met de groeiambitie van Schiphol wellicht nog meer vluchten dan 120 per dag.

Informatieavond
Op maandagavond 22 mei organiseert kerngroep Stop4deroute ism. de gemeente een informatieavond over de 4e aanvliegroute naar Schiphol. U bent van harte welkom om zich te informeren en vragen te stellen. Veel inwoners in de regio zijn nog niet op de hoogte van deze plannen. Nodig dus ook je buren, vrienden, familie enzovoorts uit! Inloop vanaf 19.00u. Start bijeenkomst: 19.30u.

Kerngroep Stop4deroute
Kerngroep stop4deroute is een groep van bezorgde inwoners die op willen komen voor de inwoners (ook onder huidige aanvliegroutes), natuur, milieu en klimaat. We willen de groei van Schiphol die deze route mogelijk maakt niet faciliteren, NEE zeggen tegen de vierde route en JA op krimp van Schiphol. We hopen dat zo veel mogelijk mensen met ons NEE zeggen tegen de 4de route via onze petitie. Ook steeds meer gemeenteraden nemen moties aan tegen deze 4de route.

Op https://www.stop4deroute.nl vindt u meer informatie over de geplande aanvliegroute en de activiteiten die we organiseren.

Cookie-instellingen