Werkdag Bijenoase 't Sluisje

Bas Duijkers 17-06-2023

Begin

01-07-2023 om 10:00

Einde

01-07-2023 om 15:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Bijenoase 't SLuisje (achter basisschool De Sluis, Koppelweg 131, Zeist)

De Bijenoase achter basisschool De Sluis is al sinds 2019 een echte insectenlokker. Om de oase aantrekkelijk te houden voor de bijen en andere insecten wordt er op zaterdag 1 juli weer gemaaid en ander onderhoud gepleegd. Kom je ook?

Wat doen we 1 juli?
Op 1 juli worden sommige delen weer gemaaid (met de zeis) en wordt het maaisel afgevoerd. Teveel van dezelfde planten wordt weggehaald. Zo onstaat er voldoende variatie en is er meer ruimte voor verschillende soorten planeten om te bloeien en als voedsel te dienen voor de insecten. Dat loont: sonds de start van de oase in 2019 is het aantal insecten, waaronder bijen en vlinders met 30% toegenomen!

Meewerken?
Mail naar info@bijenoase.nl om je aan te melden of kom om 10.00u gewoon langs.  Trek wel even stevige schoenen aan, kleding die vies mag worden en neem goede tuinhandschoenen, voldoende te drinken en een lunchpakket mee. De werkgroep zorgt voor koffie, thee, koek en gereedschap.

Locatie
Het landje achter basisschool De Sluis, Koppelweg 131 te Zeist

Meer weten
Op bijenoase.nl vind je meer informatie over de bijenoase. Op de werkdag zelf zijn de imker en andere natuurspecialisten aanwezig.

Cookie-instellingen