Duurzaam Café #4 - Hoe creëer je een mini bos in je eigen tuin?

Redactie Samen Duurzaam Zeist 22-05-2024

Begin

19-06-2024 om 20:00

Einde

19-06-2024 om 21:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

LAB Lou, Weteringlaan 1, Zeist-West/De Bilt

Hittegolven of juist hevige regenbuien... Het negatieve klimaatnieuws vliegt je om de oren. Gelukkig kun je zélf een heleboel doen om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen. "Ga bijvoorbeeld aan de slag met een mini bos in je tuin," vertelt Daan Bleichrodt, auteur én ‘mini bos expert’ uit Den Dolder.

Zelf een mini bos creëeren? Hoe dan?!
Tijdens het Duurzaam Café van woensdag 19 juni vertelt Daan hoe je zélf een mini bos in je tuin kunt aanplanten, waarom een mini bos bijdraagt aan meer biodiversiteit én welke bijzondere wilde dieren en planten je dan zoal kunt tegenkomen in je eigen gecreeërde mini bos.

Daan legt uit: “Groen in je tuin trekt vogels, vlinders en bijen aan, zorgt voor meer biodiversiteit en vermindert de effecten van klimaatverandering, zoals hittestress en wateroverlast. Onderzoek laat zelfs zien dat alleen kijken naar bomen al stressverlagend werkt en dat mensen met meer vogels in de tuin gelukkiger zijn.” 

Over de spreker
Daan begon zijn ‘mini bos avontuur’ in 2015 toen hij zeshonderd boompjes in een verlaten berm langs een drukke weg plantte. Nadat dit stukje bos uitgroeide tot een tiny forest ter grootte van een tennisbaan, voerde Daan de Tiny Forest beweging in Nederland verder aan. Samen met hoveniers, gemeenten, scholen en vrijwilligers realiseerde hij 300 van deze minibossen. Oók zijn achtertuin in Den Dolder is omgetoverd tot een groene oase, waar veel wilde dieren en planten hun thuis vinden.
 
Hij is auteur van ‘Tiny forest – Klein bos, groot avontuur’ en ‘Een mini-bos in je tuin’, werkte bij IVN Natuureducatie én vertelt graag in geuren en kleuren hoe je zélf aan de slag kunt met meer groen in je tuin. 

Heel Zeist Telt Mee! Jij ook?
Na afloop van het café nodigt Daan je uit om samen op ontdekkingstocht te gaan. Want hoeveel wilde dieren- en plantensoorten leven er eigenlijk in de gemeente Zeist? En op welke manier kunnen tiny forests bijdragen aan een betere balans in de natuur? Neem je fiets mee en ga met Daan op ontdekkingstocht! #heelzeistteltmee

Zien we je woensdag 19 juni?
Kortom, met veel plezier nodigen we je uit voor het Duurzaam Café op woensdag 19 juni. Vanaf 19:45 uur staan de hapjes en drankjes klaar. We starten om 20:00 uur. Zien we je dan? 

Ken je iemand voor wie het Duurzaam Café ook interessant kan zijn? Schroom dan niet om deze uitnodiging door te sturen. Iedereen is welkom!
 
Praktische informatie
Datum: woensdag 19 juni 2024
Inloop: 19:45 uur
Tijd: 20:00 - 21:30 uur
Locatie: Lab Lou, Weteringlaan 1, Zeist-West
Aanmelden: meld je aan via meedoen@samenduurzaamzeist.nl
Toegang: gratis en voor iedereen

Cookie-instellingen