Biologisch plantgoed -voor alle zekerheid

Anne-Marie Bergervoet April 23, 2019
846 keer bekeken 3 comments

Vorige week bezochten we voor het eerst kwekerij Van Houtum in Doorn. Dat is vanuit Zeist het dichtstbijzijnde adres voor de aanschaf van biologisch geteelde planten, perkgoed en zaden.

We waren op het idee gebracht door alle negatieve berichten over planten en zaden die bewerkt zijn met chemische middelen en daardoor giftig voor insecten. Biologisch is veilig.

Het was een verademing voor mensen zoals ik die gewend zijn aan ketens als Intratuin, Kwantum en Ranzijn. Hier geen tuinmeubilair, geen barbecues, geen huisdierenattributen of - voedsel, geen plastic bloemen en – zeker zo belangrijk – geen kunstmatig voortijdig in bloei getrokken planten. Want dat verzwakt en verkleint hun overlevingskansen op termijn.

Maar wat een keuze! En gewoon knielen om de plantjes van dichtbij te bekijken. Zoals je ook doet in de tuin. En het plantgoed is net zo ver qua groei als hoort in deze tijd van het jaar. Past dus prima bij wat er al staat in je eigen tuin. Met duidelijke info over naam, hoogte, bloeitijd en -kleur. Aan jou de keuze.

Dit adres is wat ons betreft een aanrader als je zeker wilt weten dat je planten koopt die veilig zijn voor insecten zoals bijen.  En als je toch in de buurt bent: de kwekerij zit naast het Nationaal Bomenmuseum Gimborn. Ook een bezoekje waard.. We waren op het idee gebracht door alle negatieve berichten over planten en zaden die bewerkt zijn met chemische middelen en daardoor giftig voor insecten. Biologisch is veilig.

Images

Comment

Twitter

3  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Rianne Strijker April 30, 2019

Wat goed om dit te lezen! Ik denk dat ik er binnenkort ook naar toe ga om nog wat groente, kruiden en theeplanten voor de (moes)tuin aan te schaffen.

Jelle Schottelndreier July 01, 2019

Goed om te weten! Dit zocht ik al tijden.

Jelle Schottelndreier July 01, 2019

Trouwens, het Gimborn Arboretum is geweldig, maar kost wel € 6,50 p.p. en museumkaart is niet geldig. Aan de andere kant: daardoor kun je er heel rustig wandelen.
Ik overweeg een jaarkaart voor 25€.

Cookie settings