Maak van je mondkapje geen zwerfkapje

Communicatie SDZ 20-01-2021
397 keer bekeken 0 reacties

Ingezonden door Afval0.0: Gebruikte mondkapjes belanden ook in Zeist steeds vaker op straat en in de natuur. Met de mondkapjesplicht die sinds 1 december is ingevoerd , zal het aantal ‘zwerfkapjes’ alleen maar groeien. Mondkapjes op straat zijn vervuilend en vergroten het risico op besmetting.

Wanneer kinderen dit nietsvermoedend oppakken, zou dit tot besmetting kunnen leiden. Om iedereen bewust te maken van deze boodschap, is de landelijke campagne #mondkapjegeenzwerfkapje door Nederland Schoon en de Plastic Soup Federation gelanceerd.

Mondkapjes horen bij het restafval

Wil je gebruikte mondkapjes, handschoenen of overals weggooien? Doe dit dan in de container voor het restafval. Wij zien de gebruikte producten nu vaak in de PMD container, maar daar hoort het niet in thuis. Het is belangrijk voor de veiligheid van de medewerkers van de ophaaldienst dat beschermmiddelen tegen het coronavirus bij het restafval komen. Wanneer er veel gebruikte mondkapjes, handschoenen of overals bij het PMD afval zitten kan het afval niet worden hergebruikt en moet het worden verbrand.

Meer informatie is te vinden op Supporter van Schoon

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...
Cookie-instellingen