Bezoektip: De Dieptetuin

Communicatie SDZ (HS) 17-03-2021
286 keer bekeken 0 reacties

Op deze pagina kun jij jouw visie geven over onderwerpen die betrekking hebben op duurzaamheid in Zeist. Lees voor je iets plaatst of reageert op een blog van anderen eerst even onze spelregels

Van 1 april tot 1 november kunt u elke zondagmiddag vrij wandelen in De Dieptetuin in de Zeister wijk Valkenbosch, een Rijksmonument en een van de parels van Zeist. Ter gelegenheid van de Klimaatbestendige Weken van Samen Duurzaam Zeist gaat de Dieptetuin op 28 maart al open. Zie de agenda.

Vanwege corona zijn er geen rondleidingen maar is  Hanny Deij aanwezig en wellicht ook anderen die u graag te woord willen staan.

De 0,45 hectare grote Dieptetuin in de Zeister wijk Valkenbosch is een uniek voorbeeld van een verzonken tuin. Hij is in 1909 aangelegd in de zogenaamde formele Engelse stijl, door tuinarchitect C. Smitskamp uit Zeist. Opdrachtgever was jonkheer G.F. van Tets van Goidschalxoord, de eigenaar van de toenmalige Villa ’t Valckenbosch.

De Dieptetuin is een botanische tuin, dus geen speeltuin en zeker geen openbare zwemgelegenheid.

De ‘Vrienden van de Dieptetuin’ bestaat inmiddels uit zo'n 40 enthousiaste Zeistenaren die vrijwillig helpen met het onderhoud van de Dieptetuin.  Hanny Deij is een van deze vrijwilligers. Ze verzorgt normaal gesproken rondleidingen en lezingen. Zij heeft er ook voor gezorgd dat de Dieptetuin een van de locaties is van het plantenasiel.

In de zomer van 2019 kwam Slotstad TV op bezoek om een reportage te maken in en over de Dieptetuin.  Het interview is het tweede item (vanaf minuut 03.35) van Slotstad Actueel: klik hier.

En, de Dieptetuin is een rijksmonument.  

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen