Even voorstellen, de vrijwilligerscentrale

Communicatie SDZ (JvdB) 17-03-2022
4556 keer bekeken 0 reacties

Zeist heeft een actieve vrijwilligerscentrale met een eigen vacaturebank. Kom meer te weten over wat zij doen en waarvoor je bij hen terecht kan.

Wat doen we?

Onze missie is om vrijwilligerswerk in de Zeister samenleving te brengen. Dat is heel breed….

Kort gezegd ondersteunen we maatschappelijke organisaties en bewonersinitiatieven bij het werken met vrijwilligers aan de ene kant, én enthousiasmeren we inwoners van Zeist om vrijwilligerswerk te gaan doen aan de andere kant. Neem vooral eens kijkje op onze website vrijwilligerscentralezeist.nl om een idee te krijgen wat we allemaal doen.

Ook bewonersinitiatieven kunnen gebruik maken van onze diensten en bij ons terecht voor ondersteuning bij bijvoorbeeld het vinden van vrijwilligers. Overal waar we de term ‘organisaties’ gebruiken, bedoelen we zowel maatschappelijke organisaties als bewonersinitiatieven. En daar waar de term ‘vrijwilliger’ staat, bedoelen we ook inwoners die zich inzetten voor een bewonersinitiatief.

 

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Wij hebben een digitale vacaturebank met zo`n 180 lokale vrijwilligersvacatures; hier kun je als bewonersinitiatief ook jouw vacature(s) plaatsen. Hoe dat werkt lees je op de webpagina vrijwilligers zoeken. We organiseren workshops en trainingen vanuit onze VrijwilligersAcademie, voor vrijwilligers en voor organisaties; ook inwoners die actief zijn voor een bewonersinitiatief kunnen hieraan deelnemen. Het actuele trainingsaanbod vind je in onze agenda.

Voor middelbare scholieren organiseren we de maatschappelijke stages; als je het leuk vindt dat leerlingen bij jouw initiatief aan de slag gaan, neem dan contact op met Karla via karla@vczeist.nl. Verder organiseren wij jaarlijks in september een Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis van Zeist; ook bewonersinitiatieven kunnen hier aan deelnemen en op deze manier rechtstreeks in gesprek gaan met potentiële nieuwe vrijwilligers. Op 7 december, de Nationale Dag van de Vrijwilliger, reiken we de Zeister Vrijwilligersprijzen uit; hiervoor kan ook jij jouw bewonersinitiatief nomineren. Meer informatie over deze evenementen volgt later dit jaar. Natuurlijk spelen we ook een rol bij actuele thema`s rondom vrijwillige inzet; zo bundelen we alle initiatieven voor de vluchtelingen uit Oekraïne.

 

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod? Schrijf je dan in voor (één van) onze nieuwsbrieven!

We hebben een nieuwsbrief voor organisaties (dus die is ook voor bewonersinitiatieven) en eentje voor vrijwilligers (dus die is ook voor inwoners die zich inzetten voor een bewonersinitiatief).

Heb je vragen of ideeën, neem gerust contact met ons op via info@vczeist.nl.

 

Kom naar de expositie van Launch Your Future!

Graag nodigen wij je uit voor de expositie van ons Maatschappelijke Diensttijdproject Launch Your Future! Hieraan nemen jongeren deel die graag impact willen maken. Deze groep richt zich op fashion. Binnenkort exposeren ze de ontwerpen die zij hebben gemaakt van materialen uit de kringloopwinkel. Tussen 28 maart en 11 april 2022 is de expositie te bekijken in de entree van Kringloop Zeist op de Johannes Postlaan 4. In het najaar hopen we een nieuwe groep met dit thema te starten. Meer informatie of aanmelden kan bij Jessica: jessica@vczeist.nl.

 

Foto: Dit is het team van de Vrijwilligerscentrale Zeist: Jessica, Karla, Marion, Hanneke en Maartje

 

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Cookie-instellingen