Zeister dames strijden met Precious Plastic tegen het probleem van plastic afval in het milieu.

10-01-2019 2352 keer bekeken 0 reacties

Drie Zeister dames willen met Precious Plastic meer aandacht vestigen op het groeiende probleem van plastic afval in het milieu. Met een concreet plan willen ze bijdragen aan een schoner, milieuvriendelijker, gezondere en duurzame samenleving.

Zeister dames strijden met Precious Plastic tegen het probleem van plastic afval in het milieu.

Hoe vestig je meer aandacht op het groeiende probleem van plastic afval in het milieu? Drie Zeister dames; Marjon, Eleonor en Charlotte pakken het serieus aan:Ze willen mensen naast het negatieve effect van plastic in de natuur ook laten zien hoe we afval inzetten als grondstof voor nieuwe producten. “Met Precious Plastic laten we een gesloten kringloop zien. Als we zuiniger en zorgvuldiger met plastic omgaan, hebben we geen afval meer”.

Primair doel is natuurlijk het gebruik van plastic (verpakkingsmateriaal) reduceren en zeker om te voorkomen dat het als zwerfafval in de natuur terecht komt. De dames hebben een projectvoorstel ingediend bij Samen Duurzaam Zeist en laten zich ondersteunen door Henk Mirck. Aanhakend en aanvullend op andere activiteiten willen ze zo bijdragen aan een schoner, milieuvriendelijker, gezondere en duurzame samenleving.

“We hopen dat de gemeente ons plan goedkeurt, zodat we al over enkele maanden de samenleving kunnen laten zien wat we doen en wat daar de effecten van zijn”. De dames bereiden zich voor op hun activiteiten door een bezoek te brengen aan de bedenker en de werkplaats van ‘Precious Plastic’ in Eindhoven. Het concept wordt inmiddels over de hele wereld omarmt.

0  reacties

Cookie-instellingen