Het fietsend meetnet: wegens succes opgeschaald en verlengd!

Charlotte Post 19-02-2019 10727 keer bekeken 1 reacties

Grote kans dat je gehoord of gelezen hebt over het Fietsend Meetnet. Tijdens de pilot eind vorig jaar in Zeist hebben zo'n 40 mensen fietsend de luchtkwaliteit op de fietsroutes gemeten. Het project wordt vanwege het succes uitgebreid naar de hele provincie Utrecht. Nieuwe kans om mee te doen!

Het komende jaar gaan er 500 kastjes door de hele provincie Utrecht fietsen, die (open) data verzamelen over fijnstofconcentraties. Hierdoor ontstaat nog meer en beter inzicht in wat gezonde fietsroutes zijn.

Als je meedoet dan krijg je een klein meetkasje dat je simpel aan je fiets kunt bevestigen. Zodra je op de fiets stapt begint de sensor te meten. Eens in de paar dagen moet de accu opgeladen worden.

Je kunt de gefietste route en de gemeten waarden volgen op de website die speciaal daarvoor bijgehouden wordt. Voor meer informatie zie  https://www.civity.nl/provincie-utrecht-krijgt-inzicht-luchtkwaliteit-met-behulp-van-sensor-op-fiets.

Meefietsen? Opgeven kan door een mailtje te sturen aan hanna@samenduurzaamzeist.nl.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

19-02-19 om 12:53

Wat een goed nieuws dat de pilot zo'n succes is geweest! Perfecte timing om mee te starten nu met het mooie weer!

Cookie-instellingen