Wie wint de Impact Award Duurzaam Zeist?

Anne-Marie Bergervoet 24-04-2019 3864 keer bekeken 0 reacties

Op 16 mei 2019 vindt het Impact Event Duurzaam Zeist plaats. Dan wordt bekend welke lokale initiatieven een Impact Award krijgen. Zowel bedrijven als bewoners konden de afgelopen maanden een project voordragen. Dat leverde in totaal 31 inzendingen op waarvan er inmiddels zes zijn genomineerd.

Alle ingediende initiatieven dragen bij aan een gezonder, groener en duurzamer Zeist. Wie er uiteindelijk in de prijzen vallen (er is een award voor bedrijven, 1 voor bewoners en er is een publieksprijs) wordt 16 mei bepaald door een vakjury tijdens de feestelijke slotmiddag.

Tijdens die middag betreedt een aantal gerenommeerde sprekers het podium. Ook de 6 genomineerde projecten presenteren zich met een filmpje waarin ze uitleg geven over de bedoeling van hun project.

In de categorie Business Impact zijn dit:

1. Insulution (uit biologisch restafval bouwmaterialen vervaardigen)
2. Zeist deelt mobiliteit
3. Stichting Energie Zeist (SEZ)

In de categorie Private Impact zijn de volgende initiatieven genomineerd:

1. Plantenasiel Zeist
2. Van gas af, waar wachten we op
3. Alles binnen bereik: één netwerk van laadpalen elektrische auto’s mét een 24/7 beschikbare AED.

 

Het idee van een Impact Award Duurzaam Zeist is afkomstig van Rotary Op Seyst. Zij organiseren deze verkiezing met als doel zo veel mogelijk mensen te informeren en te betrekken bij de vele mogelijkheden en activiteiten om onze gemeente te verduurzamen.

 

Volgens Marcel Beukeboom, sinds 2016 Klimaatgezant voor het Koninkrijk der Nederlanden, is het beeld dat duurzaamheid synoniem is aan duur, volkomen onterecht. Hij is 16 mei één van de sprekers tijdens de feestelijke slotbijeenkomst.

Meer informatie over locatie en programma van het event is te vinden op www.impacteventduurzaamzeist.nl

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen