Elk (plat) dak een insectenparadijs?

Anne-Marie Bergervoet 18-08-2019 8038 keer bekeken 0 reacties

Sedum is een verzamelnaam voor vetplantjes die weinig grond en water nodig hebben en reuze populair zijn onder insecten. Na een succesvolle actie om met subsidie van het Hoogheemraadschap een sedumdak aan te leggen, bleek er veel meer enthousiasme te zijn dan in eerste instantie gedacht.

Daarom heeft Samen Duurzaam Zeist inmiddels bij de gemeente en (nogmaals) bij het Hoogheemraadschap gevraagd naar extra subsidie, maar dat zat er niet in. Dat is jammer want we zouden echt graag zoveel mogelijk daken in Zeist omgetoverd zien tot een groen sedumdak, dat niet alleen een prachtige extra tuin is, maar ook isolerend en verkoelend werkt, regenwater vast houdt, een oase is voor insecten etc.

We gaan nu proberen, omdat we met zoveel zijn en de groep nog groter willen maken, een substantiële korting te krijgen bij aanbieders uit de regio die sedum biologisch verantwoord kweken en met duurzame materialen werken. Die aanbieders willen dan uiteraard wel weten hoeveel m2 ze kunnen verkopen.

Deze informatie is verouderd. Zie voor actuele info over sedumdaken: https://www.omzeist.nl/samen+duurzaam+zeist+home/sedumdaken+zijn+groene+daken/default.aspx

J

0  reacties

Cookie-instellingen