Het Plantenasiel gaat de wijk in

Anne-Marie Bergervoet 22-09-2019 6795 keer bekeken 2 reacties

Net zoals je minibibliotheekjes hebt voor boeken, zo zijn er nu op verschillende plekken in de gemeente houten kratten te vinden als mini-plantenasieltjes.

De voortuin-kratten worden onderhouden door de bewoners, die zorgen dat de plantjes water krijgen. Eline Houtman, die een plantenasiel-krat in Hoge Dennen beheert, zegt: “Ik heb de buren en de rest van de straat aangemoedigd om ook tuinplanten bij te dragen. Zo krijgt zo’n kratje ook een sociale functie.”

De kratten staan tot nu toe op:

de Julianalaan, achter de Thomaskerk in Kerckebosch,

Schaerweidelaan 172,

Brugakker 6607,

Kringloopwinkel - Johannes Postlaan 4,

Weggeefwinkel - Laan van Vollenhove 2191,

Schroeder van de Kolklaan 36 in Den Dolder,

Langstraat 10 in Bunnik.

Eline Houtman: “Ik was al enthousiast over het idee van een plantenasiel, maar dit is veel leuker. Je hoeft niet ver te gaan om planten af te leveren, en in het voorbijgaan kun je een plantje meenemen. Ik hoop dat dit initiatief aanslaat en we in alle wijken van Zeist plantenkratten gaan tegenkomen.”

Wilt u zelf ook zo’n duurzaam plantenasielkrat in de voortuin? Laat het ons weten via: plantenasiel@samenduurzaamzeist.nl. Als u grote hoeveelheden tuinplanten over hebt, die niet in een kratje passen, neem dan contact op met het Plantenasiel Zeist.

De kratten zelf zijn gemaakt van afvalhout van een oude schutting. Daarmee onderstreept het Plantenasiel het belang van hergebruik, niet alleen van tuinplanten maar van allerlei materiaal. Voor nieuwe kratten is het plantenasiel nog op zoek naar schuttinghout.

En heb je dan plantjes gehaald, maar weet je niks van tuinieren?: op het internet is veel te vinden en de Weggeefwinkel heeft tuinboeken en tuingereedschap!

Lees meer over de andere locaties van het (tuin)plantenasiel en de openingstijden 

 

 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Plantenasiel nu ook bij Kringloop Zeist

15-04-20 om 11:33

Planten asiel nu ook bij Kringloop Zeist.

Op de Johannes Postlaan 4 in Zeist is nu ook het Plantenasiel open.

 

 

Jelle Schottelndreier

26-09-19 om 10:12

Wat goed!

Cookie-instellingen