Veel belangstelling voor SDZ tijdens Herfsttijdfestival

Charlotte Post 14-10-2019 2546 keer bekeken 0 reacties

Afgelopen weekend vierden we samen met de Boswerf de (duurzame) herfst tijdens het Herfsttijdfestival. Een kleine 1000 bezoekers vierden het met ons mee -en namen ondertussen kennis van allerlei initiatieven van Samen Duurzaam Zeist.

Ondanks de aarzelende start op zaterdag -dankzij de regen- hebben initiatiefnemers toch ruimschoots de kans gekregen kinderen en volwassenen iets van SDZ te laten beleven. Zo vond het verhaal van Greet van de Exotenwerkgroep over de Amerikaase rivierkreeft gretig aftrek, konden kinderen in de kraam van de afvalwerkgroep afval sorteren en scrubcreme maken, zijn er heel wat flyers uitgedeeld over sedumdaken en toonden mensen veel interesse in de meetkastjes van Bart en Egon, zijn er prachtige tekeningen gemaakt met verf uit de natuur in de kraam van Karin en zijn er heel wat mensen bewust gemaakt van de noodzaak van een bijvriendelijke tuin. Er zijn fantastische plastic monstertjes gemaakt in de plastic fantastic tent, wormenhotels en bloempotjes beschilderd. Te veel om op te noemen!

Een korte enquete onder de deelnemende werkgroepleden na afloop bleek dat het Herfsttijdfestival gewaardeerd werd. Het was een gelegenheid om met inwoners in gesprek te raken en er achter te komen wat hen beweegt. Maar ook om onderling kennis te maken en van gedachten te wisselen. Daar was gelegenheid toe tijdens de koffieochtend op zondag. Het animo om volgend jaar weer meer te doen was groot. 

Rianne en ik hebben het festival met veel plezier (samen met Bas en Mathilde van de Boswerf) georganiseerd. Wij waren blij met de hoge opkomst en het enthousiasme van zowel de deelnemende werkgroepleden als de bezoekers. De samenwerking met de Boswerf smaakt wat ons betreft naar meer. Er waren veel ouders met kinderen, een doelgroep die we anders niet zo snel bereiken. 

0  reacties

Cookie-instellingen