Samen Duurzaam Zeist krijgt Groene Pluim

Anne-Marie Bergervoet 25-01-2020 7529 keer bekeken 1 reacties

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 24 januari jl. maakte GroenLinks bekend wie dit jaar de Groene en Rode Pluim krijgen. Namens Samen Duurzaam Zeist mochten Hanna van den Dool en Martine Speekenbrink, allebei al vanaf het begin actief binnen de beweging, de Groene Pluim in ontvangst nemen.

Het is sinds 2016 een traditie van GroenLinks om jaarlijks een Pluim als wisseltrofee toe te kennen aan mensen of organisaties die een belangrijke bijdrage leveren aan een beter sociaal en duurzaam Zeist. Een Rode Pluim is voor een initiatief op sociaal gebied, de Groene Pluim is bestemd voor vergroening en verduurzaming.

Het afdelingsbestuur stelt voor beide Pluimen 3 kandidaten voor, waarna de leden stemmen en bepalen aan wie dat jaar de Pluimen worden toegekend.  Het is een wisseltrofee dus de Pluim moet na een jaar weer worden afgestaan.

Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst overhandigen de winnaars van vorig jaar "hun puim" aan hun opvolger(s). Een vertegenwoordiger van Repaircafé (de winnaar van vorig jaar) viel de eer te beurt om het kunstwerk door te geven aan Samen Duurzaam Zeist.

 

0  reacties

Cookie-instellingen