Nieuw in Zeist: een fietsrondje door de tijd en de natuur

Anne-Marie Bergervoet 05-04-2020 2279 keer bekeken 1 reacties

Zeist op de Fiets heeft een nieuwe fietsroute gemaakt die te downloaden is als GPX-file , als boekje met uitgebreide toelichting op wat er onderweg te zien is of als routebeschrijving op papier.

Het rondje van ca. 10 km, binnen en langs de gemeentegrenzen, voert onder andere langs het Zeister Slot en door het Zeisterbosch. Ook het weidegebied buiten Zeist wordt doorkruist. 

Duidelijke instructies, gecombineerd met veel informatie over wat je onderweg tegenkomt, maken het een aantrekkelijk uitje voor inwoners en bezoekers van onze gemeente.

De route is goed te doen, ook voor de minder ervaren fietser. En voor wie dat wil, staat er een kleine wandeling in het buitengebied vlakbij een oude Rijn-arm beschreven.

Zeist op de Fiets is een initiatief van inwoners die het fietsen willen bevorderen. De werkgroep is onderdeel van Samen Duurzaam Zeist en maakt zich sterk voor betere fietsvoorzieningen om het fietsen veiliger te maken. Behalve een duurzaam transportmiddel is fietsen ook gezond en leuk. Om het gebruik van de tweewieler te stimuleren, ontwikkelt en actualiseert de werkgroep bestaande routes in en rond Zeist. De nieuwe route die sinds deze week beschikbaar is, is zo’n heruitgave.

Alle fietstochten zijn te vinden op https://www.zeistopdefiets.nl/leukfietseninenomzeist.html (het platform van Leuk Fietsen in Zeist) of via bijgaande QR-code.

Vanwege de Corona-maatregelen is de route op dit moment alleen te downloaden. Als de algemene contactbeperkingen worden opgeheven, wordt de route ook in Zeist als boekje verspreid.

0  reacties

Cookie-instellingen