Ontdek de natuur in Zeist-West

Anne-Marie Bergervoet 17-04-2020 1963 keer bekeken 1 reacties

Het Griftbosje, de net aangelegde bijenoase ‘t Sluisje, meerdere poelen waaronder die bij de Kinderboerderij, landgoed de Brink en nog heel veel meer. Het zijn allemaal mooie stukjes natuur in onze wijk!

Om wijkbewoners te laten zien wat er allemaal aan natuur en cultuurhistorie te ontdekken en te leren valt in Zeist-West, hebben de Groene makelaar, Werkgroep Natuurlijk Zeist-West en de Boswerf de krachten gebundeld.

Een gezamenlijke jaarkalender met allerlei natuuractiviteiten is in de maak. Vanwege de coronacrisis is het uitbrengen van de kalender uitgesteld en is het nog onduidelijk wanneer de eerste activiteiten kunnen plaatsvinden, maar de voorbereidingen gaan gewoon door.

Zo kun je eind augustus/begin september met natuurkenner en wijkbewoner Andrew Nolten op pad om vleermuizen te spotten; of in de herfst met Bert Tolsma op zoek naar paddenstoelen in de wijk.

Ook een lezing over ijsvogels door Jelle Harder staat op het programma. En natuurlijk doen de scholen in de wijk ook mee. De buitenlesdag die voor 7 april stond gepland, wordt waarschijnlijk verzet naar september.

Houd de agenda van Samen Duurzaam Zeist in de gaten en abonneer je op de maandelijks verschijnende e-mail nieuwsbrief. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Heb je ook een idee voor een activiteit? Stuur een mailtje naar info@samenduurzaamzeist.nl

0  reacties

Cookie-instellingen