Verkiezing van de Boom van Zeist 2020 - 5 Juni weten we welke het is

Anne-Marie Bergervoet 29-05-2020 2187 keer bekeken 0 reacties

Op 5 juni om 19:00 uur maakt wethouder duurzaamheid en juryvoorzitter Wouter Catsburg via Facebook bekend welke boom in Zeist de titel Boom van Zeist 2020 mag dragen.

De Boom van Zeist verkiezing is uitgeschreven door Samen Duurzaam Zeist, de brede beweging van inwoners en organisaties die samen werken aan een nog groener, gezonder en duurzamer Zeist. Vijftien deelnemers hebben in totaal zeventien bomen genomineerd. Onder de kanshebbers bevinden zich drie eiken, drie beuken, twee kastanjes, een vliegden, een linde, een sequoia en een moerascypres. De winnende indiener ontvangt een waardebon van 50 Zeister Knopen, de lokale munt, die evenveel waard is als de euro.

Zeistenaren konden van 1 tot en met 17 mei bijzondere bomen in Zeist nomineren. Bijzonder mooie of imposante bomen, of bomen met een verrassend verhaal of een gedenkwaardige geschiedenis. Op de Praat-Mee-pagina  zijn alle zeventien inzendingen te vinden. De jury onder leiding van wethouder duurzaamheid, Wouter Catsburg, heeft inmiddels een keuze gemaakt. De jury weegt daarin verschillende aspecten mee, zoals de esthetische, de ecologische en de landschappelijke waarde van de boom. Maar ook het verhaal van de indiener wordt in de keuze meegenomen.

De bekendmaking door de wethouder zal vanaf vrijdag 19:00 uur te zien zijn op de Facebookpagina van Samen Duurzaam Zeist.

0  reacties

Cookie-instellingen