E-Waste race basisscholen: doneer je oude en kapotte apparaten

Hans Snel 23-09-2020 1151 keer bekeken 0 reacties

Van 21 september tot en met 15 oktober strijden tien basisscholen uit de verschillende RMN gemeenten tegen elkaar tijdens de E-waste Race. De leerlingen van de deelnemende basisscholen proberen in deze vier weken zo veel mogelijk afgedankte elektrische apparaten in te zamelen.

Uit Zeist nemen de basisscholen de Wegwijzer en Pirapoleon deel aan de race. Je kunt deze scholen een handje helpen aan de overwinning door oude en kapotte elektrische apparaten te doneren. 

Het is niet de bedoeling dat je zelf afgedankte elektrische apparaten naar de deelnemende basisschool brengt. Je  kunt rondslingerende elektrische apparaten, zoals stijltangen, haardrogers en dvd-spelers aanmelden op de website van de E-waste race. Op een vooraf afgesproken tijd halen de leerlingen het aangemelde apparaat dan bij jou thuis op. RMN verzoekt je in verband met de coronamaatregelen anderhalve meter afstand te bewaren tot de kinderen en je handen te wassen voor je de deur opent. Het apparaat kun je buiten de
deur op de grond zetten, waar de kinderen het kunnen oppakken. De apparaten verzamelen zij in speciale containers op hun school. Het is dan ook van belang dat het apparaat in een “kliko” past. RMN leegt deze containers dan weer en zorgt ervoor dat de apparaten bij de verwerker terecht komen, zodat de materialen gerecycled kunnen worden.

0  reacties

Cookie-instellingen