28 verschillende activiteiten in Week van de Duurzaamheid

Hans Snel 06-10-2020 2122 keer bekeken 0 reacties

De eerste Week van de Duurzaamheid in Zeist biedt een gevarieerd programma aan duurzame activiteiten. 28 organisaties bieden een activiteit aan, op één of meerdere dagen in de week van 10 tot en met 17 oktober 2020.

Leer winkelen zonder afval in de Zero Waste Tour. Neem deel aan een online sessie over de luchtkwaliteit in Zeist. Maak een proefrit in een elektrische deelauto of op de nieuwe elektrische deelscooter. Ga bij een bewoner in jouw wijk op bezoek om een groen dak te bekijken. Leer je eigen wormenhotel maken op de Boswerf. Maak van gebruikt plastic je eigen handige karabijnhaak. Of trek de natuur in tijdens één van de organiseerde wandelingen. En nog veel meer. Samen Duurzaam Zeist adviseert om op tijd te reserveren, want vrijwel alle activiteiten hebben een beperkt aantal deelnemers in verband met corona. Op www.weekvandeduurzaamheidzeist.nl staat het complete programma. En in deze film krijg je in een paar minuten een mooie impressie:

Online activiteiten

In verband met de corona-maatregelen vindt een aantal activiteiten online plaats. Zo kunnen ook mensen die zich optimaal willen beschermen aan de week deelnemen. Zoals een bijeenkomst over de luchtkwaliteit in Zeist aan de hand van twee jaar meten. En een inspiratiesessie over het voeren van klimaatgesprekken. Stadslab Zeist organiseert een doe-tank over circulair wonen en zelfbouw in Zeist. En de Duurzame Energie Coöperatie Zeist organiseert een online workshop over het ontwikkelen van een duurzaam energieproject.

Fysieke activiteiten: samen veilig bij elkaar komen

Samen Duurzaam Zeist heeft alle organisatoren van fysieke bijeenkomsten gevraagd om zelf een coronaplan te maken. En aan deelnemers wordt gevraagd om de maatregelen serieus te nemen en aanwijzingen van de organisator op te volgen. “Als iedereen hieraan meewerkt”, aldus Willy Douma, coördinator van de week, “maken we er samen een feestelijke duurzame week van.”

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen