Start van Klimaatgesprekken in Zeist

Hans Snel 22-10-2020 6591 keer bekeken 3 reacties

Overal in Nederland gaan bewoners met elkaar in gesprek over hoe ze klimaatvriendelijke keuzes kunnen maken. Onder begeleiding van de Stichting Klimaatgesprekken, in 2018 opgericht. In de Week van de Duurzaamheid verzorgde Klimaatgesprekken een inspiratiesessie in Zeist. Dat krijgt nu een vervolg.

Samen Duurzaam Zeist is bezorgd over klimaatverandering en zoekt manieren om een bijdrage te leveren aan de oplossingen. Tijdens de week van de duurzaamheid hebben we KlimaatGesprekken uitgenodigd om een inspiratiesessie te verzorgen. Klimaatgesprekken maakt daarbij gebruik van inzichten uit de klimaatpsychologie die mensen hoop, humor en handelingsperspectief bieden. Voorkennis is niet nodig; wel de wens om klimaatvriendelijker te leven. Hoe ver je daarin gaat, bepaal je zelf.

dilemma's en twijfels

Klimaatspagaat, guilty pleasures en onverwachte klimaatdaad. Met die woorden startte Jeanine Pothuizen van KlimaatGesprekken  afgelopen week  de inspiratiesessie en dat leidde echt tot prachtige open gesprekken over wat het nu zo lastig maakt om klimaatvriendelijke keuzes te maken, wat ons daarin kan helpen en hoe we daarbij anderen kunt betrekken. Ook online kun je met prettige werkvormen elkaar de ruimte geven om je dilemma’s en twijfels op tafel te leggen.

Start eerste reeks op 28 oktober

Een verrassend aantal deelnemers bleek geïnteresseerd om na afloop een uitgebreidere workshop reeks te gaan volgen. Dan ga je gedurende 6 avonden van ieder 2 uur in op allerlei aspecten van verandering en hoe die voor jou en anderen spelen. Heb je nu ook zin gekregen om zo’n reeks te volgen, laat het ons weten. De eerstvolgende start al op 28 oktober maar er volgen er ongetwijfeld meer. Opgeven via info@samenduurzaamzeist.nl.

Kandidaat coaches gezocht

En wie weet wil je je zelfs laten opleiden tot de nieuwe Klimaatgesprekken coach van Zeist. We zijn namelijk op zoek naar Zeistenaren die na zo'n opleiding deze workshops willen gaan geven. Lijkt je dit wat, maar wil je het eerst ervaren? Dan ben je extra welkom deel te nemen aan de workshop reeks.

In Den Dolder al eeder gestart

In Den Dolder is, onder leiding van Alexander Groen, initiatiefnemer van Stichting waardevol en coach bij Stichting Klimaatgesprekken, op 25 september een groep gestart. Een mooi bericht hierover vind je in de Nieuwsbode van 23 september 2020

 

0  reacties

Cookie-instellingen