De Boswerf heeft nu een eigen wormenhotel

Hans Snel 28-10-2020 5406 keer bekeken 1 reacties

Op 14 oktober is er een Wormenhotel geplaatst bij bezoekerscentrum De Boswerf. Rowin Snijder, de ontwerper van het hotel, heeft die dag een instructie gegeven aan medewerkers en vrijwilligers van de tuingroep.

Een wormenhotel is een thuis voor natuur in de stad. Binnen in het wormenhotel leeft een complex eco-systeem dat groente-, fruit- en tuinafval verteert tot nieuwe levende bodem. De compost organismen (wormen, schimmels en bacteriën) zetten organisch afval om naar stoffen die weer als voeding dienen voor het bodemleven en de planten.

Afval bestaat niet

Composteren in een wormenhotel is leuk, duurzaam en leerzaam. Wanneer je een wormenhotel gebruikt, leer je meer over hoe de natuur omgaat met 'afval'. Afval bestaat namelijk niet voor de natuur. Alle reststoffen van processen in de natuur zijn weer een grondstof, bouwstof of voeding voor het leven. Het wormenhotel is zo ontworpen dat het bijdraagt aan een groener straatbeeld en gemakkelijk in gebruik is. Het is goed geïsoleerd, zodat ook bij warmte en vrieskou het composteren zonder problemen doorgaat. De tuin bovenop geeft ruimte aan planten (bron: Le Compostier).

Het biedt aan inwoners die in hun buurt nu geen groen (GFT) afval kunnen scheiden een duurzame oplossing. Het hotel is gefinancierd door de Gemeente Zeist en de Wijngaard Hoog Beek en Royen/ Rotary Zeist.

Het plan is om een volgend wormenhotel in de wijk Kerckebosch te plaatsen. 

Interview met Rowin Snijder op Slotstad TV

 

0  reacties

Cookie-instellingen