NMU zoekt klimaatambassadeurs die willen bijdragen aan de klimaatadaptatie

Hans Snel 17-11-2020 5111 keer bekeken 0 reacties

Natuur en Milieufederatie Utrecht start in 2021 met een netwerk van klimaatambassadeurs die in hun eigen gemeente willen helpen om de leefomgeving aan te passen aan de klimaatverandering. Klimaatambassadeurs krijgen een korte praktische cursus en worden bij hun werk ondersteund door NMU. Interesse?

Geef je dan op voor de vrijblijvende online informatiebijeenkomst op 26 november

Als klimaatambassadeur heb je interesse in klimaatadaptatie, oftewel: je vindt het belangrijk dat we onze leefomgeving aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering. En wil je samen met anderen aan de slag om concrete maatregelen te nemen. 
 
Na aanmelding krijg je een korte basistraining van de NMU. Je leert bijvoorbeeld hoe je een tuin vergroent, de regenpijp afkoppelt, water infiltreert of opvangt, of een groen dak aanlegt. Vervolgens ga je jouw opgedane kennis doorgeven aan anderen in jouw gemeente, op manieren die jij leuk vindt.

Wat krijg je van ons?

  • Een basistraining van drie avonden over verschillende onderwerpen, zoals een groene tuin, omgaan met water in de tuin en groene daken. Daarnaast is er aandacht voor acties die je als ambassadeur kunt uitvoeren en krijg je tips om anderen enthousiast en in beweging te krijgen.
  • Informatie en materialen die jouw werk als ambassadeur ondersteunen.
  • Hulp en begeleiding bij acties in jouw gemeente.
  • Deelname aan een netwerk van klimaatambassadeurs in de provincie Utrecht, die elkaar helpen en van elkaars kennis en ervaringen gebruik kunnen maken.

Wat vragen wij van jou?

  • Actieve deelname aan de basistraining (gratis).
  • Wat tijd, energie en inspanning om in jouw gemeente acties te organiseren die je zélf leuk vindt. Zoals een bewonersavond organiseren, af en toe flyeren, anderen adviezen geven, een collectieve inkoopactie organiseren, helpen met subsidies, jij bedenkt het! 

Wie zoeken we?

Idealiter heb jij:

  • enige affiniteit met klimaatadaptatie en wil je er graag meer over leren;
  • gedrevenheid om ook anderen enthousiast te maken en in beweging te krijgen;
  • (enige) tijd en energie om je als ambassadeur te profileren;
  • bereidheid om in jouw gemeente acties of activiteiten op te zetten.

Meld je aan!

Heb je interesse om klimaatambassadeur te worden? En wil je deelnemen aan een groeiend netwerk van klimaatambassadeurs waar je kennis en ervaring uitwisselt? Leuk! Je kunt je bij ons aanmelden via deze link: bit.ly/klimaatambassadeur 

Op 26 november om 20:00 uur organiseren wij een digitale informatiebijeenkomst voor mensen met interesse. We vertellen je dan graag meer. Daarna start ons programma! 

Voor meer Informatie: NMU, Jeannine van Bree, j.van.bree@nmu.nl, tel. 06 - 41 52 54 75

Foto: Mel Boas

 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen