SDZ geeft Groene Pluim door aan De Groene Schuur

Hans Snel 02-02-2021 2377 keer bekeken 0 reacties

De Groene Schuur heeft de Groene Pluim van GroenLinks gewonnen voor haar bijzondere bijdrage aan een duurzaam Zeist. Vorig jaar was SDZ de winnaar, die nu dus de wisseltrofee doorgeeft aan de Groene Schuur. Kringloop Zeist won de Rode Pluim, na tweemaal eerder te zijn genomineerd.

Voor de Groene Pluim lag de focus dit jaar op lokaal, biologisch en eerlijk voedsel. De winnaar, De Groene Schuur, is een coöperatie die biologische groenten en fruit rechtstreeks en vers bij lokale boeren inkoopt en verdeelt onder de leden van de coöperatie, die ook samen al het werk doen.

De Rode Pluim wordt uitgereikt aan een organisatie die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan een sociaal Zeist. Voor haar bijdrage aan de circulaire economie had Kringloop Zeist ook in aanmerking kunnen komen voor een Groene Pluim. Dat de organisatie een belangrijke rol speelt in het bieden van werkervaringsplekken en het doorbreken van de armoede-eenzaamheidscirkel is minder bekend, maar niet minder belangrijk.

Nominaties

Voor de Groene Pluim waren tevens genomineerd De Korenmaat en De Bio Basis. De Korenmaat is een biologische webwinkel en supermarkt op de Dijnselweg, zonder winstoogmerk. De Bio Basis een biologische streekwinkel op de Voorheuvel, die ook aan huis bezorgt.

Leden kiezen de winnaar

Fractie en bestuur van GroenLinks Zeist hebben uit een grote lijst met sociale en duurzame initiatieven de nominaties vastgesteld. Daarna hebben de leden van de afdeling de winnaar bepaald. Voorzitter Liesbeth Raymakers van GroenLinks afdeling Zeist maakte de winnaars bekend tijdens de goedbezochte online nieuwjaarsborrel op 29 januari. Dit jaar dus geen overhandiging van de wisseltrofeeën door de winnaars van vorig jaar, Netwerk Gewoon Samen en Samen Duurzaam Zeist. De kunstwerken werden met een bosje bloemen bij de winnaars aan huis bezorgd, op gepaste afstand.

De Rode Pluim is een kunstwerk van voormalig GroenLinks raadslid Arend Knot, getiteld ‘Rainbow Warrier’. De Groene Pluim, een soort bijenkorf, is gemaakt door Sebas van Atelier Totem.

 

0  reacties

Cookie-instellingen