Kringloop Zeist start twee naaiateliers en een meubelatelier

Hans Snel 02-02-2021 2953 keer bekeken 1 reacties

In deze Week van de Circulaire Economie maakt Kringloop Zeist bekend dat zij in 2020 gestart is met twee circulaire ateliers in het eigen pand aan de Johannes Postlaan, een naaiatelier en een meubelatelier. Een tweede naaiatelier start in maart in Vollenhove.

Kringloop Zeist draait om kansen voor mensen en materialen en zet zich al ruim 37 jaar in om hergebruik te bevorderen en verspilling tegen te gaan. In 2020 heeft Kringloop Zeist, ondanks Corona, de eerste stappen gezet richting het meer vorm geven aan de circulaire gedachten door het opstarten van 2 circulaire ateliers.

Zo is er op de Johannes Postlaan gestart met een naaiatelier. Daar wordt door mensen met een arbeidshandicap en vrijwilligers, van onverkoopbare textiel o.a. dubbel gevoerde gordijnen en mondkapjes gemaakt. De gordijnen worden vervolgens aan mensen met een kleine beurs verstrekt, zodat ze er ook in de winter warmpjes bij kunnen zitten én energie besparen. De mondkapjes zijn uitgedeeld onder alle medewerkers van Kringloop Zeist en zullen zodra de winkels open mogen, verkocht worden.

Een tweede naai-atelier start in maart in Vollenhove. 

“De Vrolijke Kwast” is een circulair atelier waar oude houten, onverkoopbare meubeltjes een nieuw leven krijgen. Mensen die (nog) niet kunnen meedraaien in regulier werk, werken daar fijn samen om te voorkomen dat de spullen in de houtbak terecht komen en verbrand moeten worden. Er wordt getimmerd, geschuurd en geschilderd met verbluffend mooi resultaat. Binnenkort te zien in onze winkels.

In 2021 wil Kringloop Zeist haar circulaire activiteiten nog verder uitrollen en staat daarbij van harte open voor mensen die willen mee denken, of helpen om deze ambities te realiseren.

0  reacties

Cookie-instellingen