30-3 t/m 5-4 'Week van de Groene Tuin' met Helga van Leur en Karin Bloemen

Hans Snel 03-03-2021 5029 keer bekeken 0 reacties

‘De Week van de Groene Tuin’ die vanaf eind maart wordt gehouden, vraagt aandacht voor het vergroenen van tuinen. Vier organisaties willen hiermee tuinbezitters stimuleren hun eigen tuin en eigen straat te vergroenen en te verduurzamen.

‘De Week van de Groene Tuin’ is een initiatief van Stichting Steenbreek, NL Greenlabel, Tuinbranche Nederland en de Tuinen van Appeltern. Met deze themaweek willen zij tuinbezitters oproepen om zelf in actie te komen en te kijken waar overbodige verharding in hun tuin of buurt vervangen kan worden door groen, planten of bloemen.

Meer groen in de tuin en straat zorgt ervoor dat er meer ruimte komt om piekbuien op te vangen die veroorzaakt worden door het veranderende klimaat. Ook zorgt groen voor minder hittestress, worden tuinen belangrijke ecologische plaatsen voor insecten en vogels en leveren ze een bijdrage aan de leefbaarheid in de straat en wijk.

Tuintips van Lodewijk Hoekstra

‘De Week van de Groene Tuin’ start op dinsdag 30 maart en eindigt op Tweede Paasdag op 5 april. Tijdens deze week worden elke dag via Facebook en Instagram praktische tuintips gegeven door tv-tuinman, presentator en auteur Lodewijk Hoekstra, waarmee tuinbezitters direct aan de slag kunnen. De tips zijn terug te vinden op www.steenbreek.nl/week-van-de-groene-tuin/.

Bekende Nederlanders

Elke dag doen Bekende Nederlanders via een vlog een oproep om te laten zien hoe leuk en inspirerend tuinieren kan zijn. Hieraan doen onder anderen Karin Bloemen, Helga van Leur, Margot Ribberink, Lodewijk Hoekstra en Patrick Paauwe (oud-profvoetballer en nu hovenier) mee. Ook andere tuinliefhebbers kunnen hun tuintip delen via #Weekvandegroenetuin.

*Foto van Mike via Pexels
 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen