Bereken jouw tuinlabel en maak kans op een tuinbon van 25 euro

Communicatie SDZ (MS) 01-04-2021 5621 keer bekeken 0 reacties

Bepaal met het bereken van jouw tuinlabel eenvoudig hoe goed jouw tuin bijdraagt aan een groene toekomst.

Het tuinlabel is te vergelijken met het energielabel, alleen dan voor je tuin. Hoe ‘groener’ jouw tuin, hoe beter je label. 

Het belang van een groene tuin

Steeds vaker krijgen we te maken met extreem weer: hoosbuien, hitte en lange droge periodes. Met kleine aanpassingen kunnen we de gevolgen van deze weersextremen verminderen. Haal bijvoorbeeld wat tegels uit de tuin en vervang dit voor groen. Hierdoor warmt jouw tuin minder op en zakt regenwater makkelijk weg in de bodem en voorkom je wateroverlast. Met extra groen help je ook dieren zoals vogels, bijen en vlinders.

Tuinlabel: hoe scoort jouw tuin?

Op klimaatklaar.nl kan je voor jouw tuin het tuinlabel berekenen. Het label geeft inzicht hoe goed jouw tuin scoort. Na het berekenen van jouw tuinlabel krijg je tips om aan de slag te gaan om je tuinlabel te verbeteren en jouw tuin nog groener te maken. 

Winactie

Inwoners van de gemeente Zeist maken in de periode van 1 april tot 31 mei kans op de Nationale Tuinbon ter waarde van 25 euro met het berekenen van hun tuinlabel. Op klimaatklaar.nl zijn de voorwaarden van de actie te vinden.
 

0  reacties

Cookie-instellingen