Alles voor jouw Heuvelrugtuin: ook verkrijgbaar bij tuincentra in Zeist

Hans Snel 28-04-2021 6435 keer bekeken 0 reacties

11 Tuincentra op en om Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug doen vanaf 22 april mee met de campagne 'Jouw Heuvelrugtuin'. Ze verkopen de planten die thuis horen op de Utrechtse Heuvelrug en die bijdragen aan de biodiversiteit. Twee Zeister tuincentra doen mee aan de campagne.

Een Heuvelrugtuin is minstens 60% groen, er wordt gifvrij getuinierd, hij biedt beschutting voor vogels en insecten, hij kan beter tegen hitte, droogte en wateroverlast en draagt bij aan voldoende drink- en grondwater. Bovendien vind je er planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park.

Het assortiment

In totaal heb je de keuze uit ruim dertig verschillende soorten planten. Wat dacht je van de zeldzame wilde akelei? Een prachtige kleurrijke plant met grote bloemen in alle mogelijke kleuren; blauw, paars, rood, roze en alles daar tussenin. Of de prachtige steenanjer of wilde cichorei. Wil jij graag meer hommels, bijen en andere insecten in jouw tuin? Dan doe je er goed aan om wat vingerhoedskruid te planten. De planten kosten €4.99 per stuk en 3 stuks voor €12.50,- Deze en nog veel meer kleurrijke wilde en inheemse planten zijn vanaf woensdag 22 april te koop bij tuincentra in de regio, waaronder tuincentrum Abbing en tuincentrum van Ee in Zeist.

Meer informatie

Op de website Jouw Heuvelrugtuin vind je alle informatie die nodig is om van jouw tuin een Heuvelrugtuin te maken. 

0  reacties

Cookie-instellingen