‘Zon op Zeist Opwekweek’ in het Energiecentrum

Communicatie SDZ (MS) 02-07-2021 4771 keer bekeken 0 reacties

De zon schijnt weer volop én we mogen elkaar weer ontmoeten. Daarom organiseert Mijn Groene Huis de ‘Zon op Zeist opwekweek’ van 5 t/m 10 juli in het Energiecentrum, Slotlaan 300.

De hele week zijn er activiteiten rondom het opwekken, aanschaffen en het slim gebruiken van energie door zonnepanelen. Activiteiten voor individuele woningeigenaren en ook voor leden van Verenigingen voor Eigenaren (VvE’s) en voor bedrijven in Zeist.   


Elke dag een ander onderwerp

Bewoners, bedrijfseigenaren en leden van VvE’s kunnen op verschillende momenten advies inwinnen over de werking en het aanschaffen van zonnepanelen. Mijn Groene Huis zorgt ervoor dat steeds de juiste experts in het Energiecentrum aanwezig zijn. Kijk in de agenda op www.mijngroenehuis.nu voor wie er op welke dag een activiteit is. 


Een nieuw initiatief voor eigenaren van elektrische auto’s

Slim gebruiken van de zelf opgewekte energie wordt belangrijker, omdat na 2023 de salderingsregeling langzaam afgebouwd wordt. Er is een nieuwe mogelijkheid om elektrische auto’s op te laden via een eigen stopcontact. De gemeente Zeist heeft een budget beschikbaar voor de eerste bewoners die zo’n stopcontact aanvragen. In de ‘Zon op Zeist opwekweek’ is er een informatiemiddag over de mogelijkheid van een stopcontact aan je huis. 


Zonnige afsluiting op zaterdag 

Zaterdagmiddag kunnen bewoners die dat willen, op een foto van hun eigen dak zonnepanelen laten intekenen. Daarna vindt om 15.30 uur de eerste fysieke informatiebijeenkomst over zonnepanelen sinds 2 jaar plaats! Om te vieren dat we elkaar weer mogen ontmoeten serveren we na afloop een drankje aan alle deelnemers.  


Opgeven voor alle activiteiten kan via de website www.mijngroenehuis.nu. 

Mijn Groene Huis is onderdeel van Stichting Energie Zeist en helpt bewoners in de gemeente Zeist met het realiseren van een energiezuinige woning. In de afgelopen jaren heeft Mijn Groene Huis al duizenden bewoners geholpen. Stichting Energie Zeist ontvangt hiervoor subsidie van de gemeente Zeist. 
 

0  reacties

Cookie-instellingen