SBS6 programma zoekt gezin in Zeist voor Green Make Over van hun woning

Hans Snel 30-07-2021 2351 keer bekeken 0 reacties

Welk gezin in Zeist kan straks een duurzame woonwens in vervulling laten gaan? In januari 2022 start op SBS6 het derde seizoen van Green Make Over, met een gezin uit Zeist in het middelpunt van de allereerste aflevering. Dus heb jij een duurzame woonwens? Meld je dan gauw aan!

Ben jij blij met jouw huis maar kan je nog wel wat hulp gebruiken om je huis energiezuiniger te maken zodat jij extra geld kan besparen op je stroom-, warmte en waterverbruik? En je er tegelijkertijd qua woonplezier op vooruit gaat? En kan jij zelf ook nog wel tips gebruiken op dat vlak én zou je graag weten hoe je wat milieuvriendelijker kan wonen mét behoud van wooncomfort en een mooie inrichting? Dan kan je je huis en jezelf nu aanmelden zodat jij en jouw huis misschien straks in het landelijke woon- en lifestyle tv-programma ‘Green Make Over’ (SBS6) een duurzame green make over gaan krijgen.

Zeist

De redactie van het programma heeft Zeist uitgekozen als groene gemeente om de allereerste aflevering van het nieuwe seizoen op te nemen. Er wordt een huis met bijbehorende bewoners gezocht om daar een duurzame woonwens in vervulling te laten gaan om thuis meer energie te besparen, lekkerder en 'groener' te wonen en alvast de eerste stappen te zetten om de woning aardgasvrij te maken. Dit seizoen worden vooral mensen gezocht die graag willen leren hoe ze zelf hun eigen huis duurzamer kunnen maken door – voor de camera - een aantal Green Make Over opdrachten uit te voeren. Afhankelijk van het resultaat, maken zij dan ook nog eens kans om hun grote 'groene' droomwens in vervulling te zien gaan. Bijvoorbeeld die zonnepanelen of die groene tuin waar je heerlijk in zou kunnen ontspannen of een tijdje rijden in die elektrische auto.

De opnames vinden eind september/begin oktober plaats en de uitzending vanuit Zeist zal maar liefst 3 keer worden uitgezonden op SBS6. Op 22 januari om 16 uur, 23 januari om 11 uur en 25 januari.

13 oktober: online liveshow

In aanloop naar de uitzending is er op 13 oktober ‘s avonds een online liveshow in Zeist gepland. Deze wordt gepresenteerd door Gwen Jansen, programmamaker van Green Make Over samen met wethouder Wouter Catsburg. Het thema luidt: Op weg naar Aardgasvrij. De liveshow wordt rechtstreeks uitgezonden vanuit Het Energiecentrum van Mijn Groene Huis aan de Slotlaan. Hiervoor kan iedereen in Zeist zich opgeven die zelf niet op tv wil maar wel graag wil profiteren van een gratis cadeaubon van 75 euro om thuis energie te besparen, en hiermee de eerste stappen te zetten naar aardgasvrij. Ook worden dan de eerste beelden getoond van de aflevering. Aanmelden daarvoor kan via: www.greenmakeover.nl/online-live-shows

Over Green Make Over

Dit laagdrempelige programma wil zoveel mogelijk mensen in Nederland laten zien wat je thuis heel makkelijk zelf kan doen om een beetje groener en energiezuiniger te leven. Doel is om uiteindelijk de nodige besparingen thuis te kunnen realiseren én tegelijkertijd winst qua wooncomfort, klimaat en toekomstbestendigheid van het huis te boeken. Green Make Over gaat vooral om de groene Quick Wins! Op www.greenmakeover.nl lees je meer informatie en tref je de afleveringen aan uit de eerste twee seizoenen.

Aanmelden voor 15 augustus

Wil jij die Green Make Over in Zeist winnen? Meld je dan uiterlijk 15 augustus aan via www.greenmakeover.nl en laat weten uit hoeveel leden je huishouden bestaat en waarom jij/jouw huis (en tuin/balkon) wel een green make over zouden kunnen gebruiken. Hoe duidelijker je hulpvraag en duurzame droomwens, hoe groter de kans dat je uitgekozen wordt. Er zijn geen kosten aan verbonden voor de bewoners van de huizen die worden uitgekozen en in overleg komt het plan van aanpak tot stand. Wel vragen we de bewoners om zelf ook mee te klussen! Je hoeft hiervoor niet handig te zijn.

0  reacties

Cookie-instellingen