Bijenwandeling in Natuurpark de Brink

Willy Douma 14-08-2021 1268 keer bekeken 0 reacties

De werkgroep Zeist zoemt Duurzaam heeft een bijenwandeling uitgezet in Natuurpark De Brink. Je kunt de route met uitgebreide toelichting vinden op de website www.zeistzoemtduurzaam.nl. onder bijenwandeling. NB Op zondag 22 augustus om 14 uur kun je de wandeling onder begeleiding maken (zie agenda)

Het park kent vele landschapssoorten met bijbehorende vegetatie in een klein gebied. Het hoger gelegen deel in het park is bosrijk en het moerassige gebied ligt in het lager gelegen gedeelte. Deze minilandschappen vormen het leefgebied van verschillende soorten wilde bijen, insecten, vlinders en libellen die afkomen op de rijkdom aan planten en bloemen. Tijdens het wandelen krijg je een indruk wat er in het park te vinden is voor de verschillende soorten bijen. Je krijgt informatie over welke bloemen en struiken voedsel opleveren voor wilde bijen en waar ze hun nestje maken. Als het weer een beetje mee zit, kun je verschillende wilde bijen zien. Wilde bijen hebben het moeilijk en ze hebben je hulp nodig. Na de wandeling heb je basiskennis om je eigen tuin of balkon bij vriendelijker te maken. Ook met een klein beetje kennis van wilde bijen kun je al heel veel voor ze betekenen. En wat goed is voor wilde bijen is ook goed voor andere insecten, vlinders en vogels.

De Kinderboerderij vormt onderdeel van het park en ook daar gebeurt veel voor de natuur. De moeite waard om er een kijkje te nemen en ook leuk voor volwassenen.

De wandeling start bij de ingang van het park aan de Kroostweg tegenover de Middeleeuwse Brink. Het ijzeren hek geeft toegang tot het park. De wandeling duurt ongeveer een uur.

foto: Marleen van den Berg

0  reacties

Cookie-instellingen