Jongeren swipen hun energierekening omlaag

Communicatie SDZ (MS) 18-10-2021 2276 keer bekeken 0 reacties

Op woensdag 13 oktober werden alle studenten in Warande verrast met een doosje petit-fours met daarop een QR-code.

Wie de code scande, kwam terecht in een app, die jongeren spelenderwijs informeert over energiebesparing en uitdaagt om duurzame keuzes te maken. Deelnemers die de app tot het eind uitspelen, kunnen een cadeaubon aanvragen voor energiebesparende artikelen. De ‘swipocratie’-app is in opdracht van Mijn Groene Huis ontwikkeld en maakt deel uit van de Omlaag die Meter-campagne. Met Omlaag die Meter wil Mijn Groene Huis huurders en woningeigenaren helpen om energie te besparen via kleine maatregelen en nieuwe gewoontes. De app kan tot uiterlijk 1 november worden gespeeld en is te vinden op https://zeist.swipocratie.nl. 


Voor veel huurders was het de afgelopen weken even schrikken, toen zij hoorden dat hun maandelijkse termijnbedrag voor energie met vele tientjes omhoog ging, vanwege de gestegen gasprijs. Juist huurders verbruiken vaak veel energie, omdat veel huizen nog niet goed geïsoleerd zijn. Verhuurders zijn hier wel druk mee bezig, maar kunnen niet hun hele woningvoorraad in één keer verduurzamen. Veel huurders moeten daarom noodgedwongen nog even geduld hebben. 

Kleine maatregelen, nieuwe gewoontes

Toch kunnen huurders ook zelf aan de slag. Want met kleine maatregelen, zoals het plaatsen van tochtstrippen en radiatorfolie en het vervangen van gloeilampen kun je al veel besparen. En als je jezelf ook nieuwe gewoontes aanleert, zoals het sluiten van deuren, het beter afstellen van de thermostaat en korter douchen, dan kun je al gauw een paar honderd euro per jaar op je rekening besparen. Zo kun je de prijsverhoging weer grotendeels teniet doen. 

Cadeaubon

Via de app krijgen deelnemers inzicht in de mogelijkheden om energie te besparen en worden ze ook voor keuzes gesteld. Deelnemers die het spel uitspelen, kunnen een cadeaubon van 75 euro aanvragen voor energiebesparende artikelen, zoals ledlampen, een energiebesparende douchekop, tochtstrippen en radiatorfolie. De cadeaubon kan worden besteed in een webshop of bij de Gamma of Praxis. 


Foto: Mel Boas
 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen